10 motive pentru care recomand British Council
Sărbătorim două luni la British Council. Și când zic sărbătorim, chiar asta facem!
Pentru că s-a dovedit că am luat o decizie foarte bună pentru educația Emei, pe partea extra școlară.
Mergem la British Council de două ori pe săptămână, iar eu sunt părintele însoțitoro-iscoditor pentru Ema. N-aveți idee ce chițibușară sunt când e vorba de ceva legat de educație, mai ales pentru Ema. Exact genul de părinte care pune 100 de întrebări, vrea ce e mai bun și se asigură că lucrurile evoluează!
Ce au însemnat aceste prime două luni de cursuri, cum s-a adaptat Ema și de ce recunosc deschis că îmi place la British Council?
Am strâns aici 10 motive pentru care recomand British Council:
-
Grupele de copii:
Sunt gândite perfect echilibrat ( vârsta & nivel & număr copii), așa încât copilul să aibă colegi cu care să se anime relaxat în conversație.
Ema, care până acum a făcut engleză singură acasă, era curioasă cum o să fie în grupă. Și e foarte bine! Lucrează în echipe, au doi profesori care fac tot soiul de jocuri și conversații, totul e relaxat și prietenos. -
Profesorii & modul de predare:
Ema e fana lui Will, profesorul ei principal. Au și o asistentă simpatică, așa că Ema mea merge cu tot dragul la cursuri. Cât despre metodele de predare, totul se face prin joc și conversație, metode total diferite de cele clasice din învățământul românesc.
Nici nu-și dau seama copiii când au învățat cuvinte și moduri de exprimare. Ema a ajuns să scrie de exemplu un mail în engleză, să se joace de-a prezentatorul meteo…și uite așa se îmbogățește vocabularul pe neobservate!
-
Biblioteca British Council
Ne-am făcut abonament din prima zi. Au atâtea cărți, că nici nu știi în ce direcție să te uiți. Am observat că vin foarte mulți copii de peste 14 ani, care-și iau tot felul de cărți pentru testele Cambridge.
Noi ne-am oprit și la DVD-uri, evident, dar și la cărțile pentru 6-8 ani deocamdată. Dar eu sunt fericită că Ema își dorește din proprie inițiativă să împrumute și apoi e foarte responsabilă să le citească și să le ducem la timp înapoi. Un mare pas înainte și aici!
-
Activitățile extra cursuri
N-avem noi timp, pentru câte activități se organizează la British Council. Seară de storytelling, lansare de carte, festival de citit, petreceri tematice și câte și mai câte. Organizate și anunțate din timp, prin newslettere către părinți.
Energie și timp să fie, că inițiative sunt destule! -
Securitatea & organizare
Copiii sunt permanent în siguranță. Iar asta valorează enorm pentru mine și pentru restul părinților & bunicilor, sunt sigură. E clar că vrei să stai linițtit când îți lași copilul acolo. Eu o las pe Ema și revin după o oră și jumătate. Ușile claselor se deschid doar cu card, nimeni nu poate întrerupe lecțiile.
La finalul orelor, NIMENI nu poate lua copiii, până în 12 ani, decât dacă are CARD de ÎNSOȚITOR, nominal. Și când spun NIMENI, înseamnă că nici tu, părintele, nu-ți poți lua copilul decât după ce prezinți cardul.Mai mult, copiii sub 12 ani nu rămân NICIODATĂ neînsoțiți. Chiar dacă eu am întârziat o dată (și se întâmplă frecvent multor părinți, e normal), asistenții conduc copiii la bibliotecă, unde sunt supravegheați și antrenați în jocuri & activități, până vine adultul posesor de card.
-
Temele pentru acasă
Nu prea au teme! Ceea ce valorează mult pentru copii, pentru că nu am STRESUL temelor. Au avut de câteva ori, dar teme care durează 10 – 15 minute maxim. Așa că niciun copil nu merge cu teamă sau stres că nu și-a făcut temele.
Eu vorbesc, evident, din experiența noastră, nu știu exact ce se întâmplă la restul grupelor sau la alte nivele. -
Săptămâna Părinților
2 luni de activitate și deja am avut prima întâlnire cu profesorul Emei, la Săptămâna Părinților, în timpul vacanței.
Totul foare bine organizat! Ne-am programat online, ne-am putut alege intervalul convenabil și am avut întâlnire privată părinte – profesor. Pentru mine a fost super experiență! Ca o mamă nebună ce sunt, evident că mi-a crescut inima când mi-a lăudat-o pe Ema. Mi s-a prezentat mapa ei, am văzut fișele, profesorul mi-a povestit despre implicarea ei la ore și cum lucrează în echipă sau individual.Mai mult, mi-a cerut și mie să-i spun dacă am sugestii sau recomandări! Și normal că am avut câteva, dat fiind că Ema funcționează 100% pe ce-i spun dascălii, care pentru ea sunt autoritatea supremă! Tare mult mi-a plăcut întâlnirea asta, abordarea, organizarea! Pentru mine, obișnuită cu sistemul românesc, a fost o revelație experiența asta.
-
Resursele extra
Ce sunt? Sunt resurse la îndemâna părinților care vor să lucreze mai mult acasă cu copiii.
Am primit chiar în Săptămâna Părinților, de la profesorul Emei, o listă cu sfaturi și recomandări pentru părinți.
Foarte utilă, sper să fac o postare separată doar pe subiectul ăsta!Atenție, părinți: există un curs online, dedicat părinților, despre Cum învață copiii limba engleză. Concret: noi, părinții, facem acest curs special gândit pentru părinți, ce prezintă atât modurile în care copiii învață limba engleză cât și alte aspecte ale procesului de învățare și dezvoltare specifice copiilor preșcolari. Cursul online GRATUIT este susținut de profesori British Council. Înscrierile sunt încă deschise. Găsiți detalii aici.
-
Platforma Edmodo
Este locul unde mă pot loga eu, ca părinte, dar are și Ema contul ei, separat, de elev. Aici vedem scurte mesaje cu ce s-a întâmplat la clasă, ce teme au, ce li s-a predat. Aici anunți dacă lipsești. Aici poți să ai mesaje directe, private, cu profesorul clasei sau poți posta public, așa încât să vadă și ceilați părinți ai colegilor de grupă. Valabil și pentru Ema, care poate posta sau intra în corespondență cu colegii ei.
Foarte impresionată sunt și de platforma Edmodo. Mi se pare extraordinar că poți să comunici oricând cu profesorul și că tot aici te poți informa permanent. Mai mult, primești notificări și pe email, ca să nu poți spune vreodată EU N-AM ȘTIUT.
-
Locurile de așteptare pentru părinți
Am stat de câteva ori să o aștept pe Ema acolo, la sediul British Council din Piața Romană.
Am de ales: fie la cafeneaua din curte, unde e o plăcere să stai în zilele însorite, recunosc. Fie la bibliotecă, unde există măsuțe și semnal Wi-Fi, fie în locurile de așteptare special amenajate în zonele unde sunt clasele. Curat, civilizat, organizat! Fără comentarii.Gata, am scris dintr-o suflare. Dacă vi se pare că sunt prea entuziastă, nu vi se pare, chiar sunt! M-am dus cu ceva emoții, pentru că nu știam ce urmează pentru Ema. Dar acum știu că am făcut o alegere bună. Și am eu motivele mele, vedeți bine!
Cât despre ceilalți părinți interesați, să știți că înscrierile pentru cel de-al doilea semestru sunt deschise și părinții pot să-și înscrie deja copiii la un test de nivel gratuit.
Atât! Predau legătura!
Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:
- Tot ce trebuie să știți despre Cursurile de engleză de la British Council
- 100 de lucruri de făcut înainte de a împlini 6 ani
- Fericirea e ingredientul esențial pentru fiecare dascăl
- Jane Bright, Consultant Educațional: Lăsați copiii să aleagă singuri!
- Dr. Demartini: Nu mai puneți etichete copiilor
- Oana Moraru: Aș lua copiii acasă, să-i feresc de părinții lor
- Oana Moraru: Temele pentru acasă nu se negociază
- Dr. Psiholog Laura Markham ne invata cum sa profitam de preadolescență
- 30 de întrebări utile, să aflăm ce au făcut cei mici la școală…fără să întrebăm direct
- 70 de subiecte de discutat la cina, in familie
- 11 motive dovedite stiintific pentru a petrece timp afara
- 6 sfaturi de la cercetătorii Harvard, pentru a crește un copil bun
Cât de tare! Vreau și eu s-o înscriu pe Eva. Îmi poți spune ceva costuri?
Hello, Laura!
Uite aici găsești detalii legate de grupe de vârstă și costuri: https://www.britishcouncil.ro/engleza/copii
Cît despre înscrierile pentru semestrul 2, sunt deja deschise și părinții pot să-și înscrie deja copiii la un test de nivel gratuit.Am dat eu linkul în articol. Te salut voios!
Mulțam fain, Anca!
Cu mare drag! Salutări voioase, in tandem!