5 sfaturi pentru a crește copii puternici și adaptabili  

5 sfaturi pentru a crește copii puternici și adaptabili  

Cam asta ne dorim mulți dintre noi, părinții: să creștem copii puternici și adaptabili, nu-i așa?!  
S-avem copii rezistenți și capabili să-și revină după orice eșec sau dezamăgire!

Am citit la un moment dat comparația între jucăriile de cauciuc sau squishy-uri, pe care le strângi și le transformi în orice formă, iar apoi își revin la forma lor inițială în câteva momente.
Recunoașteți, cine n-ar vrea ca propriul copil să fie așa?

Și-atunci de ce studiile spun că noi creștem o generație de copii anxioși, care se plictisesc rapid și au tendințe depresive de la vârste mici?  


Cauzele par să fie universal valabile:

  1. Rezolvăm prea multe conflicte în locul copiii noștri, astfel încât ei nu au cum să învețe să facă față frustrării și dezamăgirii, pe cont propriu.

  2. Intervenim prea repede, în orice situație, înainte de a le oferi copiilor noștri ocazia să se descurce singuri și să caute soluții.

  3. Ne concentrăm excesiv pe realizări și performanțe, școlare și extrașcolare.

  4. Ne comparăm copiii între ei.

  5. Uneori uităm că avem de-a face cu copii, nu cu adulți.

Astăzi am adunat câteva idei, venite de la psihologi, despre cum putem crește copii puternici, mai rezistenți, capabili să-și revină mai rapid din dezamăgiri:

  1. Învață-i pe copii importanța păstrării unui spirit jucăuș. Acesta este un ingredient cheie în rețeta creșterii copiilor puternici.

  2. Explicați-le copiilor că este în regulă să eșueze uneori. Cu toții învățăm din eșecurile noastre și chiar ne formăm o ușoară rezistență. În plus, gustul succesului va fi mult mai valoros după un eșec.

  3. În loc să-i încurajăm pe copiii noștri să fie populari, îi putem încuraja să aibă câțiva prieteni buni și de încredere, care să le fie alături atât în momentele fericite, cât și în situațiile mai stresante.

  4. Învațăți-i să să-și dezvolte simțul umorului; să râdă de ei înșiși. Umorul este cunoscut ca un antidot perfect pentru situațiile limită.

  5. Învațați-i să fie flexibili. Persoanele flexibile gestionează mai bine situațiile complicate și învață să facă față, prin comportamente & adordări diferite. ( învață cum să facă față contextelor care implică discreție sau nu, când e cazul de seriozitate sau umor, de socializare sau nu etc.)

Noroc și perseverență s-avem, că regulile nu par grele, nu-i așa?

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.