Cum a fost la primul nostru cros în familie
Da, da, ați citit bine, am fost la un cros de familie, unde eu am alergat cot la cot cu Ema, iar aproape ne-a fost și tatăl Emei, ‘’cameraman’’cu jumătate de normă.
Recunosc, pentru noi a fost prima experiență de genul ăsta. Am mai mers noi la călărie, la cățărări, drumeții și tot felul de alte experiențe în tandem, dar nu la cros.
Ce s-a întâmplat de fapt?
Greenfield Family Run a fost un cros de 3.3 km, dedicat familiilor care s-au înscris.
Cursă necompetițională, fără limite de vârstă. Știți ce-a însemnat asta?
O cursă unde s-au înscris familii, cu mic, cu mare, am văzut bunici cu nepoți, copii în marsupiu, familii care aveau căruțul cu bebeluși cu ei, câini veniți să-I încurajeze cu cei mici.
Pentru noi, întreaga experiență a fost UAU! A durat până în 30 de minute cred, timp în care am inserat și reprize de mers alert prin pădure, de povestit sau făcut câte o poză.
Pentru mine și Ema experiența a fost peste așteptări. Am mers acolo cu gând să petrecem timp împreună, să ne simțim bine într-o duminică însorită și să facem mișcare în aer liber.
Ce-am obținut? Mai mult de-atât…mai ales că soarele a fost darnic și ne-a oferit și o sesiune de plajă, înainte de start!
Am văzut atâția oameni plini de energie, familii care au venit cu mic cu mare să alerge prin pădure și să le predea copiilor o lecție atât de importată: sportul e binevenit la orice vârstă!
Cât despre alergat, are atâtea beneficii asupra sănătății, că nici nu știu pe care să le menționez primele:
-
Exercițiile fizice făcute periodic ajută la păstrarea unei greutăți constante (fără fluctuații mari) și implicit la prevenirea problemelor de sănătate. Alergarea este în topul sporturilor cu cel mai mare consum de calorii (imediat dupa ski de fond)
-
Alergătorii au un nivel al imunității mai crescut, un tonus mai bun și nivelul colesterolului lor este in limitele recomandate
-
Antrenamentele de alergare scad riscul de cancer mamar în rândul femeilor. Mai mult, stabilizează nivelul glicemiei, al tensiunii arteriale și ajută la prevenirea osteoporozei
-
Alergarea contribuie la reducerea stresului și a depresiei, dar și la creșterea încrederii în sine
Un studiu făcut în USA, realizat timp de 15 ani, a analizat viața a 50 000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 100 de ani.
Descoperirile realizate de specialiștii americani au fost uluitoare: persoanele care alergau în mod regulat, au avut cu 45% mai puține șanse de a muri de boli se inimă.
De asemenea, concluziile au fost că, dacă alergăm aproximativ 5-10 minute în fiecare zi, creștem rata de viață cu peste 3 ani.
Mai are cineva nevoie de mai multe argumente?
Pentru noi, experiența asta de a alerga în tandem a fost mai mult decât argumentul suprem.
Ce urmează? Să ne întâlnim prin pădure, când ieșim și noi la antrenament. Pentru că, e clar, abia acum am prins gustul și nu o să ne oprim prea curând!
#GreenfieldFamilyRun #Welcometomyplayground #colectionamamintiri
Nu uitați, pe noi ne găsiți și pe:
➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/
DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:
- Doar 8 din 100 de copii citesc din plăcere
- 3 sfaturi de la Harvard pentru a crește copii adaptabili
- 100 de lucruri de făcut înainte de a împlini 6 ani
- Abilități pe care trebuie să și le dezvolte copiii, până la 18 ani
- Pediatrii ar trebui să le prescrie copiilor timp de joacă
- Copiii voștri școlari mai au timp de joacă?
- Cel mai frumos loc de joacă e AFARĂ
- Să-i mai lăsăm să copilărească!
- 3 locuri unde copiii învață prin experimente
- Învață limba engleză altfel decât la școală
- Agenda de vară a Emei – joacă, relaxare și engleză