Doza de Sănătate: Totul despre MIERE

Doza de Sănătate: Totul despre MIERE

Episodul cu Nr.9 din Doza de Sănătate este dedicat unui aliment minune: MIEREA.

Mierea este un aliment ce conţine toate vitaminele pe care nutriţioniştii le consideră necesare pentru sănătate, dar şi minerale şi antioxidanţi, cu beneficii dovedite în creşterea rezistenţei organismului.

Informații generale despre MIERE

  • Mierea este esenţială pentru sănătate. Este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de către albine ca hrană pentru ele însele.
  • După ce albinele culeg nectarul de la o floare, îl amestecă cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea.
  • Mierea poate fi din soiuri diferite. Gustul și textura depind de tipul florilor  din care provine nectarul cules de către albine.

Beneficiile consumului de miere, ca aliment & medicament

Folosită în ajutorul sănătății și frumuseții, mierea este un adevărat remediu naturist, cu multiple calități nutriționale.
Mierea este folosita de cele mai multe ori îndulcitor, însă ea este și un medicament natural, menit ajute la vindecarea unui număr mare de afecțiuni

Monofloră, polifloră sau non-florală, mierea are acţiuni diferite în funcţie de plantă, complexul de flori sau seva copacului din care a fost obţinută.

 

Consumul zilnic de miere, indiferent de tip, este un miracol pentru sănătate.

Consumul de miere de albine prezintă foarte multe beneficii pentru sănătate.

  • Mierea tratează și previne apariția obezității, iar înlocuirea zaharului cu mierea contribuie și la prevenirea cariilor dentare.

  • Consumul de miere este foarte bun în cazul menopauzei premature, al osteoporozei, laringitelor, amigdalitelor, răcelilor și bronșitelor.

  • Mierea este recomandată pentru reglarea activității principalelor glande din corp și pentru menținerea echilibrului endocrin.

  • Mierea de albine este un puternic anti-infecțios natural, ce acționează de la tubul digestiv și căile respiratorii până la nivelul pielii.

  • Ajută tranzitul intestinal și favorizează eliminarea toxinelor din organism.

Atenție: Dacă preparați cafea, ceai sau lapte, nu adaugați mierea la fierbere, lasați băutura să ajungă la temperatura camerei înainte de a adăuga mierea. Dacă mierea este adaugată în lichide ce depășesc temperatura de 40 de grade Celsius, aceasta poate să devină toxică, făcându-ne altfel mai mult rău decat bine.

Trucuri pentru a alege mierea 100% naturală

  • Primul este să iei un borcan în mână și să îl întorci cu susul în sus. Indiferent de nectarul din care provine, mierea trebuie să fie vâscoasă, iar bula de aer care se va ridica la suprafață trebuie să fie omogenă.
  • Înainte de a cumpara, cereți o mostră. Încercați să turnați încet mostra pe care o primiți în palmă sau pe un șervețel. Mierea naturală curge uniform, fără să se separe în mai multe picături.
  • Chiar si mierea organică nu garanteaza faptul că aceasta este pura.
    Pentru a verifica acest lucru, mierea trebuie sa aiba o culoare si consistență lăptoasă, iar pe fundul borcanului trebuie să existe reziduuri de polen.Mierea pura se poate cristaliza în timp, însă acest lucru nu înseamnă că nu mai poate fi consumată. Pentru a consuma mierea cristalizată, borcanul trebuie încălzit la bain-marie timp de 15 minute.

Tipuri de miere

Mierea de salcâm  

  • O proprietate specifică este aceea că, în combinaţie cu alte alimente, ceaiuri sau cafea, le îndulceşte, fără a influenţa gustul.
  • mierea de salcâm are proprietăţi antiseptice şi poate fi folosită cu succes în tratarea tusei, dar şi pentru bronşite, gastrite, ulcer, reumatism, în convalescenţe şi pentru întărirea imunităţii.

 Mierea de tei

  • Are proprietăţi antiseptice şi este utilizată pentru a trata răcelile, stările gripale, tusea şi bronşita.
  • Este foarte eficientă pentru persoanele care suferă de stres şi insomnie. Puţină miere de tei înainte de culcare este mai bună decât oricare alt somnifer.
  • Proprietăţile sale antiinflamatorii o recomandă şi pentru tratarea crampelor şi a problemelor renale.

Mierea polifloră

  • Bogată în vitaminele B, C şi K, fier, calciu şi potasiu, mierea polifloră stimulează apetitul, facilitează procesul digestiv, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi a ficatului, duce la creşterea procentului de hemoglobină din sânge şi este un remediu excelent pentru oboseala fizică şi psihică.
  • Un consum regulat de miere polifloră poate preveni problemele de creştere şi demineralizare a oaselor.

Mierea de floarea soarelui

  • Miere monofloră, mierea de floarea soarelui poate fi fluidă, vâscoasă sau cristalizată cu cristale mari.
  • Este recomandă în cazuri de anemii, stări de surmenaj, efort fizic şi intelectual pentru toate categoriile de vârstă.
  • Este singurul sortiment de miere care conţine lecitină, susţinând procesul de învăţare.

Mierea de rapiţă

  • Mierea de rapiţă are proprietăţi antibacteriene, ajută la scăderea colesterolului, regenerarea şi menţinerea elasticităţii pereţilor vasculari.
  • Are efecte foarte bune pentru prevenirea osteoporozei, reduce riscul de ateroscleroză, asigură buna funcţionare a creierului, protejând de maladia Alzheimer şi previne depresiile.

Mierea de mană (pădure)

  • Este o miere care nu se obţine din nectarul florilor şi singura care nu conţine polen.
  • Mierea de mană este ne-florală şi se obţine de pe seva frunzelor copacilor şi a trunchiurilor de copaci (brad, pin, stejar).
  • Culoarea poate varia de la roşu la brun închis şi este recomandată pentru combaterea anemiei, a răcelilor şi prevenirea infecţiilor căilor respiratorii şi ale stomacului.

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.