10 reguli pentru amenajarea zonelor de studiu acasă și a birourilor pentru copii
Zonele de studiu și birourile pentru copii au devenit subiecte de interes în toate casele, mai ales în ultimele 6 luni de pandemie, nu-i așa?
Mai mult, de când am fost nevoiți să ne improvizăm școala acasă și mai ales de când cu planurile încă incerte pentru viitorul an școlar, majoritatea părinților încearcă să găsească soluții cât mai potrivite pentru cei mici.
Spațiile dedicate studiului sau școlii online, birourile pentru copii au devenit un subiect important, iar amenajarea unor spații dedicate de studiu, în care copiii să se simtă confortabil și să se poată concentra, e o provocare.
Am adunat astăzi 10 reguli importante de avut în vedere când amenajați zona de studiu acasă, pentru copii:
-
Locația este foarte importantă!
Ideal ar fi să implicații copiii în proiectarea și amenajarea spațiului de lucru, ce nu este neapărat necesar să fie în camera lor.
E important să fie un loc confortabil, care să le permită să se poată concentra și în același timp să le stimuleze creativitatea.
-
Suprafața de lucru trebuie să fie solidă!
Fie că este vorba de birouri pentru copii, un blat sau o masă din sufragerie, este important ca cei mici să scrie și să lucreze pe o suprafață dură.
-
Atenție la scaune atunci când amenajați birourile pentru copii!
Exact ca și noi, adulții, care avem nevoie de scaune confortabile când lucrăm la birou, la fel au nevoie și copiii, de scaune potrivite!
Un copil își petrece câteva ore bune zilnic la birou, așa încât e esențial să alegeți un scaun care să i se potrivească și să-i permită un sprijin adecvat pentru coloana vertebrală!
Mai mult, să aveți în vedere că în timpul programului de studiu copilul poate simți nevoia să schimbe locul și să se întindă pe mai multe suprafețe, chiar și pe podea, așa că n-ar strica să amenajați mai multe zone potrivite pentru lectură sau chiar relaxare! -
Lumina naturală este extrem de importantă!
Lumina este un factor esențial în capacitatea creierului de a se concentra.
Lumina naturală este cea mai potrivită, deoarece facilitează procesul de învățare, creează mai puțină anxietate și stres și îmbunătățește starea generală de sănătate. Dacă spațiul de lucru nu oferă lumină naturală, asigurați-vă că este disponibilă o soluție alternativă adecvată.
-
Asigurați-vă că birourile pentru copii sunt în spații cu zgomot redus!
Zgomotul îi distrage deseori pe copii! Deși unele zgomote exterioare nu pot fi controlate, puteți încerca să gestionați zgomotul din casă.
Încercați să evitați treburile zgomotoase, precum aspirarea sau tunderea gazonului, atunci când copilul studiază. Unele studii au arătat că muzica clasică poate stimula capacitatea de concentrare, creativitatea și memoria copiilor.
-
Birourile pentru copii trebuie să fie organizate și funcționale!
Un spațiu de lucru organizat este propice învățării! Primul pas este să eliminați orice element inutil din zona de lucru.
Apoi, lăsați la îndemână articolele de care copilul va avea nevoie pentru a menține zona ordonată și organizată, cum sunt dosarele, cutiile pentru organizarea rechizitelor, coșuri sau noptiere care permit transferul ușor al materialelor dintr-o zonă în alta.
-
Decorați spațiul de lucru!
Șe știe că la școală, în clasele tradiționale, se expun des afișe și lucrări de artă pe pereți, pentru a crea un spațiu de lucru primitor și colorat. Implicați-vă copilul în decorarea spațiului cu obiecte distractive și colorate, cum ar fi lucrări ale lui, postere educaționale, planșe de învățare etc.
-
Organizați o zonă pentru materialele didactice!
Dacă obișnuiți să interveniți sau să ajutați copiii în timpul orelor sau poate chiar să faceți homeschooling, e bine să aveți la îndemână materialele care vă sunt utile, precum și rechizitele și consumabilele, bine organizate așa încât să nu încarce spațiul.
-
Scrieți un program zilnic!
Organizarea e de bază atunci când copiii învață de-acasă, indiferent dacă fac ore online sau în sistem homeschooling.
Este important să vă faceți un program zilnic pe care să îl puteți respecta cât mai mult posibil! Rutina este esențială pentru copii și îi ajută să învețe să-și organizeze timpul.
-
Inserați pauze de relaxare în program!
Programați pauze de relaxare pe parcursul unei zile de studiu.
Momentele de pauză pot fi folosite pentru exerciții fizice, gustări, plimbări în aer liber, discuții la telefon cu prietenii și …cât mai puțin pentru joacă pe telefon sau tablete!
Acum…evident, toate sunt reguli care funcționează în unele case, iar în altele nu.
Fiecare rezonează în propriul mod și aplică ce i se potrivește, dat fiind că nu există rețete universal valabile!
Citiți, pe teme similare:
- 6 sfaturi utile pentru a alege scaunul și biroul copilului
- Cum i-am ales Emei scaunul și biroul de la IKEA
- 11 motive dovedite stiintific pentru a petrece timp afara
- 6 sfaturi de la cercetătorii Harvard, pentru a crește un copil bun
- 70 de subiecte de discutat la cina, in familie
- 10 alternative la NU-urile pe care copiii le aud zilnic
- Preadolescenta e o carte norocoasa. Cum profitam de ea?
- Ce sarcini putem da copiilor, in funcie de varsta.
- Credeti in puterea imbratisarilor?
Niște idei foarte bune