Doza de Sănătate – Plante medicinale și redemii naturiste împotriva tusei

Doza de Sănătate – Plante medicinale și redemii naturiste împotriva tusei

Doza de Sănătate tratează un subiect de sezon, de interes pentru mici & mari: TUSEA –  remedii naturiste și plante medicinale ce o pot trata cu succes.

Mulțumiri speciale echipei FARES, ce ne-a răspuns atât de prompt întrebărilor și a venit și cu o recomandare de produs, din farmacia verde, a celor ce-și doresc remedii din plante medicinale.

Ce este TUSEA și când apare?

Tusea este modalitatea organismului de a elimina substanţele iritante din căile respiratorii. Adică mucusul, în situaţia răcelilor.
Orice factor care determină inflamaţie, constricţie sau compresie la nivelul căilor aeriene poate declanşa tusea, pe care e bine să o tratăm cu remedii naturiste, ce diminuează disconfortul.

 

Ce tratamente naturiste sunt recomandate pentru a combate TUSEA?

  1. Ceaiurile din plante medicinale sunt un aliat de încredere.

    Calmante & reconfortante, ceaiurile ajută la fluidizarea secreţiilor şi eliminarea mucusului.

    • Cele mai bune sunt infuziile de cimbru, cimbrişor, busuioc, tei, pătlagină, lemn dulce şi de lumânărică. Alte ceaiuri bune în caz de tuse sunt cele de frunze de pătlagină, coada-şoricelului şi ghimbir, cu puternic efect antiinflamator.
    • Când tusea este productivă, e nevoie de ceaiuri ce fluidifică secreţiile şi ajută la eliminarea lor. Aici intervin ceaiurile de cimbru și cimbrişor, cu proprietăţile lor expectorante, antiseptice.
      Bun expectorant este și ceaiul de ghimbir, un excelent antibiotic natural. O altă soluție recomandată este ceaiul din rădăcină de iarbă mare. Este antibacterian, antiviral, mucolitic, expectorant, un remediul ideal în laringite, bronșite, astm și tuse din diverse cauze.
    • Un alt produs recomandat pe lista de ceaiuri anti-tuse este cel din lichen de piatră, ce elimina disconfortul respirator, te scapă de tuse, bronșită sau laringită. Lichenul de piatră are efect expectorant, emolient, antiseptic și antibacterian.
  2. Uleiurile  esenţiale.

    Pe lângă efectul antiviral şi antibacterian puternic, ajută şi la fluidizarea secreţiilor, favorizând expectoraţia, cu eficiență în afecţiunile cronice pulmonare, însoţite de tuse.
    Uleiurile esenţiale de mentă şi de eucalipt, folosite în inhalaţii, sunt de un real ajutor.

  3. Mierea 

    Mierea, în amestec cu tinctură de propolis sau cu uleiuri esenţiale de eucalipt, cimbrupinlavandă, are efect antiseptic, expectorant şi întăreşte sistemul imunitar.

Plante medicinale recomandate pentru a combate TUSEA

  • Echinacea

    Echinacea este recomandată încă de la primele semne de răceală, gripă sau tuse. Este apreciată mai ales pentru proprietăţile imunostimulente şi antibiotice.

  • Cimbrul & Cimbrișorul

    Cimbrul și cimbrișorul nu trebuie să lipsească din nicio casă, fiind de un real folos în caz de răceală.
    Plante aromatice, ele desfundă nasul, ușurează respirația, au proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și expectorante. Cimbrul are şi proprietăţi de calmare a tusei.

  • Rădăcina de iarbă mare

    Iarba mare este o plantă cu proprietăţi expectorante şi antitusive. Poate fi administrată pe o perioadă lungă şi ajută la vindecarea tusei în bronşite şi are efect expectorant, antiinflamator și spasmolitic. 

  • Lichenul de piatră

    Lichenul de piatră e un foarte bun fluidizant al secrețiilor bronșice, favorizează eliminarea lor și întărește imunitatea.

  • Ghimbirul

    Ghimbirul, recunoscut pentru rolul sau in stimularea digestiei, este adeseori folosit și pentru calmarea durerilor gâtului și ameliorarea tusei.
    Printre substanțele nutritive din ghimbir se numără uleiurile esențiale, antioxidanții și oleorezina, ce poate ameliora și combate tusea.

  • Lemn-dulce

    Lemnul-dulce are o serie de efecte benefice asupra sănătății, fiind una dintre cele mai versatile plante medicinale, folosită pentru dureri în gât, bronșită, tuse și infecții cauzate de bacterii sau viruși.
    Tusea este unul dintre domeniile în care lemnul-dulce excelează! 

Recomandarea noastră – Plantusin Forte Sirop

Siropul Plantusin Forte reprezintă o rețetă complexă cu 18 plante și 6 uleiuri esențiale, care se potentențează reciproc, pentru un efect puternic antitusiv (expectorant, antispastic bronșic, emolient) și antiinflamator, antiseptic respirator.  

Primul sirop medicinal Plantusin a fost produs acum mai bine de 25 de ani și în tot acest timp echipa de medici, farmaciști și biologi a dezvoltat continuu rețetele.
Astfel, siropul Plantusin Forte conține cel mai mare număr de plante medicinale și uleiuri esențiale din gama Plantusin.

Este un expectorant puternic ce tratează toate tipurile de tuse și protejează mucoasele iritate, având efect emolient:

  • Fluidifică secreţiile bronşice;

  • Favorizează expectoraţia;

  • Calmant în toate tipurile de tuse;

  • Antitusiv cu efecte favorabile în tusea spastică;

  • Emolient (protejează mucoasele iritate);

  • Antiseptic al căilor respiratorii.

Concentrația mare de ingrediente active naturale asigură efectul puternic antitusiv.

Apelați  cu încredere la siropul Plantusin Forte pentru orice tip de tuse, în cazul bronșitelor și al afecțiunilor pulmonare cronice, încă de la vârsta de 1 an.

Mulțumiri sursei noastre de informații – FARES și vă așteptăm și săptămâna viitoare, la un nou episod cu informații utile, în tandem pentru adulți & copii! 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.