Doza de Sănătate: Tusea și durerea în gât la copii – Mituri și Adevăruri

Doza de Sănătate: Tusea și durerea în gât la copii – Mituri și Adevăruri

Doza de Sănătate a ajuns la sezonul 3! Începem cu un subiect de interes…și de sezon: Tusea & durerile în gât. Mituri & Adevăruri.

Mă bucur că partenerul nostru – FARES – ne este o sursă continuă de informare și răspunsuri avizate în ceea ce privește subiectul zilei și nu numai!

Cu toate că tusea și durerile în gât sunt de când lumea, iar noi, adulți și copii, ne confruntăm cu ele de câteva ori pe an, circulă multe informații & mituri pe acest subiect.

  1. „Antibioticele sunt cele mai puternice medicamente pe care te poți baza”.

    MIT! Cu cât te simți mai rău cu atât crezi că ai nevoie de ceva puternic și apelezi la antibiotice. Însă ele nu au nicio putere în fața virusurilor care au generat gripa. Aceste pastile se folosesc doar în infecții bacteriene care, la o răceală, apar numai în caz de complicații (de genul sinuzitei, otitei, bronșitei sau pneumoniei).
    În schimb, e-adevărat că există produse și siropuri naturale, potrivite si pentru copii foarte mici și eficiente pentru toate tipurile de tuse.

  2. „Durerea în gât e semn de răceală”.

    Nu e adevărat de fiecare dată. Copiii pot avea și alte probleme de sănătate ce provoacă dureri în gât. Tusea seacă, cauzată uneori de aerul prea uscat din cameră, de diverse alergii, la praf, la mucegai, ajunge să sensibilizeze gâtul.
    De obicei însă, în sezonul rece, cea mai comună cauză a debutului durerii este răceala și gripa (mai ales dacă vine la pachet cu strănut, nas înfundat și rinoree).

  3. „Pătlagina– este un inamic de temut pentru tuse, răgușeală și durere în gât”.

    Adevărat! Pătlagina, este o plantă expertă în problemele gâtului și un remediu de nădejde în tusea productivă. Are efect și pentru tusea seacă, dar și în caz de durere în gât.
    Pătlagina susține sănătatea aparatului respirator, are efect calmant şi plăcut asupra gâtului, faringelui şi a corzilor vocale. Datorită efectului ei emolient, acționează ca un balsam pe mucoasa căilor respiratorii, este cicatrizantă și reduce iritația gâtului.
    Se folosește sub formă de sirop (se găsește și în Plantusin sirop pentru copii), sau de infuzie (se folosește o linguriță de plantă la 200 ml apă și se beau una sau două căni pe zi).

  4. „Laptele agravează tusea”.

    Trebuie să evităm laptele? Se spune că laptele provoacă mai mult mucus și agravează tusea. Doar un MIT, spun medicii. Nu s-a descoperit nicio legătură între consumul de lapte și producția de mucus, așa că le puteam da copiilor, fără nicio grijă! Să nu uităm, totuși, că la capitolul lichide, cele mai bune sunt ceaiurile călduțe, cu efect calmant, emolient, antiinflamator, expectorant.

  5. „Noaptea se agravează tusea”.

    Adevărat! Noaptea, când stăm întinși în pat, din cauză că secrețiile nazale nu se mai drenează corespunzător, se acumulează, rămân blocate în nas, în gât și declanșează tusea. Este recomandat să folosim o pernă în plus pentru a avea capul mai ridicat.

  6. „Se recomandă ceaiurile fierbinți”.

    MIT! Din contră, ceaiul nu se bea fierbinte, dat fiind că poate cauza arsuri la nivelul gâtului, iar în microleziunile create se adună bacterii, zona se inflamează și mai mult.
    Ceaiurile se beau calde, eventual îndulcite cu miere. Hidratarea ajută la fluidificarea secrețiilor din căile respiratorii și la eliminarea lor ușoară. Din acest motiv, ceaiurile, ca ceaiul Plantusin, sunt de bază în tratarea tusei.

  7. „Contează gradul de umiditate din cameră! ”

    Adevărat! Contează mult, dat fiind că aerul prea uscat usucă gâtul și devine un obstacol în procesul de vindecare. Mai mult – praful, mucegaiul, mirosurile contribuie la agravarea tusei.
    Se recomandă aerisirea încăperilor, curățenia și menținerea unui anumit nivel de umiditate. Un vas cu apă în care ai picurat puțin ulei esential de eucalipt sau mentă, pus pe calorifer, poate face minuni.

  8. „Tusea trece de la sine”.

    Uneori da, uneori nu. Există riscul să se agraveze, să se cronicizeze, astfel că cel mai bine este să o tratăm. Remediile din plante sunt cele mai bune soluții. Există comprimate masticabile Plantusin, dropsuri cu miere, cimbru, coada șoricelului, nalbă, lemn dulce și propolis.
    Ele stimulează producerea de salivă, care hidratează gâtul, au efect emolient, cicatrizant, antiinflamator, antiseptic. Astfel, previi riscurile, ușurezi simptomele și grăbești vindecarea.

Recomandarea Doza de Sănătate – pentru a trata tusea la copii: Siropul Plantusin pentru copii

Când cei mici descoperă lucruri și explorează lumea înconjurătoare, tusea nu trebuie să reprezinte un obstacol.

Siropul vine în ajutorul lor, acționând eficient în orice tip de tuse.

Efectul blând al celor 11 plante din compoziție fac siropul adecvat pentru administrare încă de la 3 luni.

Siropul Plantusin pentru copii:

  • Acționează atât în tusea seacă prin efect de calmare, cât și în tusea productivă prin efect fluidificant care favorizează expectorația
  • Rețeta cu 11 plante medicinale cu efect blând și sigur
  • Este recomandat pentru orice tip de tuse, din primele luni de viață
  • Extractele concentrate din compoziție se potențează reciproc pentru a obține un efect garantat
  • Gustul plăcut și culoarea siropului sunt date de plantele din compoziție, fără alte arome sau coloranți sintetici
  • Îndulcit natural, cu fructoză

 Mulțumiri sursei noastre de informații – FARES.  Vă așteptăm și săptămâna viitoare, la un nou episod cu informații utile, în tandem adulți & copii!

 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.