Cum am ajuns un părinte care-și încurajează copilul să-și petreacă timp la computer
Nu glumesc, să știți, când spun că sunt părintele care își încurajează copilul să își petreacă timp online! Chiar asta fac!
De aproape un an deja o sprijin și o încurajez pe Ema să-și formeze un soi de rutină din a crea animații, cu subiectele și personajele care o pasionează pe ea la vârsta asta!
Am mai povestit aici, pe blog, că Ema a început din proprie inițiativă să creeze scurte animații. Am încurajat-o din prima clipă în care ne-a arătat ce face, primele ei animații!
E-adevărat, mai e mult de muncă și de rafinat abilitățile și înclinațiile native, dar… e pe drumul cel bun! Cel în care ea a ales ce-i place să facă, din proprie inițiativă, iar noi nu facem altceva decât să îi fim aproape, când are nevoie de o părere sau o încurajare.
Nu doar că-și folosește imaginația într-un mod util, e chiar mai mult de-atât: învață să-și aștearnă gândurile organizat și succint, exersează în a-și exprima viziunea într-un mod grafic și face toate astea în engleză.
Știți ce face orice copil când creeză o animație, din propria imaginație? E primul pas pe care-l face din a se transforma din simplu consumator, în creator de conținut!
E pasul determinant din a se desprinde de etapa în care un copil se uită ore în șir la videouri și animații făcute de alții și livrate uneori în exces, cu algoritmi bine studiați, ce-i încurajează să consume conținut, în loc să-l creeze ei înșiși!
Se vede în fiecare zi – viitorul va fi total diferit de ceea ce trăim acum și încurajez orice părinte și copil să-și exerseze abilitățile digitale în mod intensiv… pentru că asta va fi puterea secretă a copiilor noștri, în viitor, cu siguranță!
Tocmai de-asta mă bucur când aud că există companii precum ORANGE, care investesc constant în a ne educa copiii să-și dezvolte abilitățile digitale.
Știți de SuperCoders?
Este un program de educație digitală organizat de ORANGE și ajuns la a VIII-a ediție, anul acesta, program despre care povestesc cu entuziasm în fiecare an! Totul se desfășoară ONLINE, este gratuit și accesibil, la nivel national, copiilor cu vârste între 10 și 14 ani, care au crescut cu acces la tehnologie și au deprins intuitiv cum să o folosească!
Cum este structurat SuperCoders, ediția a VIII-a?
-
CARAVANA, care deja este în desfășurare. #DISCOVER
O serie de ateliere online gratuite despre diverse abilități digitale.
Ele vor fi difuzate pe canalul de Youtube Orange Romania, susținute de cunoscuți ai mediului online (Creative Monkeyz, Edi Brandabura sau Sebastian Dobrincu) -
CONCURSUL SuperCoders – unde vă încurajăm să vă înscrieți, până pe 18 noiembrie! #CODE
Ce este de fapt? O competiție între animațiile create de copii, ce intră într-un proces de jurizare, cu premii cool, oferite de Orange.
Înscrieri & detalii găsiți AICI.
Copiii care se înscriu sunt provocați să dezvolte o animație proprie pe platforma online Scratch pornind de la un început de poveste a personajului Coder, căreia copiii trebuie să-i găsească un final. Ei trebuie să își folosească imaginația și abilitățile lor de programare vizuală, pe platforma online Scratch, pentru a încheia cu succes o nouă misiune. -
ACADEMIA Online #HaveFun
Este un modulul avansat oferit ca premiu primilor 50 de copii care câștigă concursul național. Așadar, la această etapă nu se organizează înscrieri, ci este parte din Concurs.
Cei 50 de câștigători ai concursului național vor intra într-un modul avansat de programare JavaScript, ce durează 12 săptămâni și care are loc exclusiv online în perioada ianuarie – aprilie 2022.
Mi se pare că rolul nostru, de părinți, este tocmai acesta: să-i încurajăm să încerce să-și dezvolte noi abilități, care să le fie de folos pe viitor! Să-i sprijinim chiar noi să se transforme din consumatori de jocuri sau videos, în creatori de conținut, în lideri care au viziunea proiectului pe care și-l doresc.
De-asta cred că inițiativele precum SuperCoders sunt atât de binevenite!
Încurajați-i să se înscrie la concursul de animații!
Toți pașii pentru înscriere sunt detaliați pe pagina programului!
Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:
➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/
DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:
- Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de BUSINESS ANALIST, cu Marius Georgescu
- Țineți adolescenții departe de Instagram
- Social Media arată doar o jumătate de adevăr
- E bine să le spunem fetelor noastre că sunt frumoase
- Cel mai important lucru pe care ar trebui să-o învățăm pe copiii noștri
- 10 mituri despre adolescenți
- Trista viață de adolescent în vremuri pandemice.
- Tortul greșelilor – o soluție când copiii suferă dezamăgiri
- Ore de mindfulness la școală. Pro sau contra?
- 15 abilități și competențe pentru meseriile viitorului, în 2030
- Trista viață a elevilor în școala online