Covrigi cu semințe – Rețete cu Veselie
Astăzi o rețetă simplă și de efect: covrigi cu semințe!
Recunosc, eu sunt fan covrigi pentru că am crescut și am copilărit la Buzău și sunt cunoscuți covrigii de Buzău, aproape un brand național.
Am văzut de curând rețeta pe Instagram pe contul Picky Smiles care mi s-a părut foarte prietenos și unde rețetele sunt foarte clar explicate.
Din punctul meu de vedere, este o rețetă extrem de simplu de făcut și nesofisticată, însă are două inconveniente: mie personal nu prea-mi place să fac aluaturi (dar mi-am învins singură reținerile) și durează ceva timp între operațiuni, așa că trebuie să vă organizați din vreme dacă vreți să vă surprindeți familia sau prietenii cu niște covrigi calzi.
Oricum, vestea bună este că nouă ne-au ieșit 12 bucăți, am mâncat cu poftă călduți și ne-au rămas și pentru a doua zi.
Notați lista de ingrediente:
-
1 ou pentru aluat + 1 ou pentru uns covrigii
-
300 ml lapte la temperatura camerei sau călduț
-
10 – 12 gr drojdie proaspată ( eu am pus aprox. jumătate de pachet)
-
2 linguri zahăr (nu vă temeți că ies dulci, n-or să se simtă la final)
-
2 linguri ulei
-
500 gr. făină
-
sare
-
70 gr. unt la temperature camerei ( eu am pus o tremie de pachet)
-
semințe
O să vedeți în video – prima operațiune este să amestecați oul bătut cu laptele, peste care adăugați drojdia & zahărul. Se înorporeză și restul ingredientelor ( făina, laptele și sarea) și se frământă aluatul până devine elastic. La final se mută într-un vas uns cu ulei și se lasă la dospit o oră – o oră și jumătate, până crește.
Urmează apoi, ca și pași petru rețeta de covrigi:
- Întindeți o foaie groasă cam de 1 cm
- Ungeți foaia cu untul la temperatura camerei
- Împăturiți foaia și lăsați-o aprox. 30 min. la frigider ( eu am împăturit-o în folie metalică)
- Scoatem de la frigider și întindem iarăși foaia
- Tăiem fășiile pentru covrigi
- Rulăm fâșiile și formăm covrigii
- Lăsăm iarăși în tavă să crească, aprox. jumătate de oră
- Îi ungem apoi cu un ou bătut și presărăm semințele
- Băgăm la cuptor ( preîncălzit) aprox. 25 de minute, la 200 grade.
După ce-i scoateți de la cuptor, le faceți poze, să vă lăudați la prieteni…pentru că altfel, degeaba i-ați făcut! 😊
Abia apoi vă invitați familia să vadă finalitatea…și să mănânce un covrig cald cu lapte! Poftă bună, prieteni!
Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:
➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/
DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:
- Rețetă de chec cu ciocolată
- Tartă cu zmeură
- GatesteCuChef: Rețeta de Panettone Pufos
- GatesteCuChef: Rețeta de Pască dulce, special pentru Paște
- GatesteCuChef: Rețeta de Iepurași din Chifle, special de Paște
- Rețete cu Veselie: Pizza cu Ochii închiși
- Rețete cu Veselie: Platouri cu Brânzeturi
- Rețete cu Veselie: Clătite Aperitiv
- Rețete cu Veselie: Gogoși cu Iaurt
- Rețetă: Plăcintă cu brânză sărată
- Rețetă de tartă cu vișine
- Rețetă de pizza cu ton și veselie
- Rețetă de pâine împletită
Super rețetă. Felicitări!
Cei mai bun covrigi 😉