Cățărări la Edenland Park, lângă București
Cine are copii, intelege clar contextul. In weekend toata lumea incearca sa umple agenda kinderilor, sa le descarce bateriile si sa-i faca sa doarma bine. Si mult! Cat mai mult! Dupa ce noi am incercat si testat destule atractii indoor, a venit timpul, in sfarsit, sa evadam cat putem outdoor.
Iar optiunile cand locuiesti in Bucuresti nu sunt foarte numeroase. Asta….ca sa nu spun saracacioase. Asa ca abia am asteptat primavara asta, care a venit intr-o sambata, adica fix sambata trecuta…si ne-am luat copilul la drum cu un singur gand – sa o culcam seara la 9! Nu zic nimic de ‘quality time in familie’, e de la sine inteles.
EDENLAND PARK este in Balotesti, la aprox. 20 km de Bucuresti, accesul este de pe DN1, fie prin Saftica, fie direct prin Balotesti. Acces usor, noi am ales a doua varianta si la un moment dat chiar am gasit si niste indicatoare catre locatie.
Pont: mergeti dimineata pentru ca optiunile fiind limitate, multa lume gandeste la fel…si ne trezim toti in aceeasi locatie, in acelasi timp. Asa ca daca vreti sa evitati cozi la case sau aglomeratie pe traseele de catarare sau chiar sa nu dati nas in nas cu cateva autocare de copii – treziti-va dimineata si porniti spre locatie. Se deschide in jur de 10.00, iar atunci parcarea si coada la bilete sunt decente..
Ce informatii cred ca sunt utile de atunci cand va faceti documentarea:
- Activitati: Catarari/ trasee in copaci, tir cu arcul, ping pong, biciclete, loc de joaca , paintball, inchiriere casute in copac. Destule si pentru multe gusturi, zic eu.
- Preturi: variaza in functie de activitatea aleasa. La catarari de ex. , pentru 3 ore: copil pana in 10 ani – 30 lei; copil pana in 18 ani – 40 lei, adult – 50 lei. Exista si pachete family, gasiti preturile detaliate aici
- Optiuni trasee: exista 11 trasee disponibile, pe grade de dificultate si in functie de inaltime. In principiu sunt trasee incepand de la 4 ani….pana la cat va tin puterile.
- Timp: daca prinzi o zi frumoasa, nu prea-ti vine sa pleci. Asa ca sa nu va faceti planuri ca in maxim 3 ore plecati. Noi am stat de la vreo 10.30 pana la 15.30. Si am mai fi stat, dar Edenland sta foarte prost la capitolul mancare/ restaurant/ optiuni pentru masa de pranz.
- Mancare: Cum spuneam…foarte slab. Mai exact au un chiosc cu ape/ sucuri/ inghetate/ snacks si inca un chiosc unde se fac gratare. Dar cand spun chioscuri, chair asta sunt. Vestea buna este ca am plecat in documentare pe plantatie si am vazut ca au deja ridicate doua terase rustice, cu mobilierul gata receptionat si inca infoliat, cu un cuptor de pizza pregatit de vizitatori. Deci viitorul suna bine.
- Traseele: sunt 11 la numar si le gasiti aici. Noi am intins coarda si am testat-o pe Ema, desi nu are inca inaltimea necesara – si pe doua trasee de minim 1,50 inaltime. Trasee la care multi adulti s-au blocat si pe care ea le-a parcurs cu o seriozitate si o concentrare care pana si pe noi ne-au uimit. Ce-i drept, avandul pe tatal ei in fata pe traseu. Dar, ne-am dat seama ca daca n-o sa mearga treaba cu scoala si cartea, cred ca avem back-up cu sporturile. 😉 Pont: fie notati-va traseele de acasa, fie intrebati stafful de acolo cu insistenta. Uneori par usor depasiti de volumul mare de clienti si in plus nu exista un panou in care sa regasesti centralizare tututor traseelor din gama.
Pe scurt: e o evadare placuta din Bucuresti. Traseele sunt bine facute, concureaza cu ce am vazut prin alte tari. Sistemul de siguranta pare un facil decat cel de la Aventura Parc din Brasov. Locatia este foarte mare si activitatile diversificate. Bugetul calculat la final de zi pe masura. Casutele in copac nu pot fi vizitate. Le-am vazut pe exterior, le-am admirat, ne-am pozat cu ele….si atat! Cred ca daca le-am fi vazut si ne-am fi indragostit de ele…poate ne inscriam si la o noapte in copac. Am tras si cu arcul si cu pistolul, am fost cu o familie de prieteni , asa ca mai mult de atat ce sa-ti doresti? Un restaurant! Pe care cred ca or sa-l deschida cat de curand. Ah…si Ema a adormit la 9 si un pic, deci a functionat strategia noastra. Doar pe jumatate, pentru ca si noi am adormit la fel!
Galeria foto completa aici:
Salut! Încerc să expun cazul unui tanar de 29 de ani, fost instructor-salavator într-un parc de aventură. Acum un an, după ce a ajutat un grup de copii să coboare de pe un traseu de la înălțime, carabiniera lui s-a deschis și a căzut în gol de la 12m. De atunci e tetraplegic și încercăm să strângem donații ca să poată primi mai departe îngrijirile medicale de care are nevoie.