In vizita la DinoParc, in Rasnov
#calatoriprintaranoastra
Am profitat in vara asta sa ajungem si la Dinoparc. , in Rasnov, chiar pe drumul spre Cetatea Rasnov. Stiam ca s-a deshis de curand, vazusem chiar cand se lucra acolo, de anul trecut si normal ca ne rodea curiozitatea sa ajungem sa vedem cu ochii nostri.
Pe scurt, ne-a placut. Mai pe larg:
- Localizare: Se ajunge foarte usor, atat dinspre Brasov, cat si dinspre Valea Prahovei. Este chiar pe drumul care duce spre Cetate, asa incat nu e rau sa le includeti pe ambele pe lista cu obiective, plus Pestera Valea Cetatii, care este la 10 minute departare cu masina…si uite asa va petreceti o zi plina in Rasnov.
- Bilete: Noi am ajuns dimineata si n-am stat la coada la bilete. Adultii platesc 28 ron, copiii 22 ron, iar sub 3 ani intrarea este gratuita . Programul este zilnic intre 9:30 la 20:00.
- Suprafata: Foarte mare, aprox. 1,4 Ha de teren, super pozitionat, in padure. Mi-a placut ca desi exista clar ‘mana omului’ si implicarea in investitia asta estimata la vreo 5 milioane de Euro, totul pare foarte salbatic, iar mediul natural pare sa nu fi fost deloc afectat de amenajare. Din contra, dinozaurii au fost in asa fel expusi incat par sa fi fost acolo de secole. In plus au casute de lemn si un traseu de catarari foarte simplu in comparatie cu EdenLand din Bucuresti sau Parc Aventura din Brasov.
- Ce vezi? 40 de dinozauri de diverse marimi, expusi in interiorul parcului. Nimic interactiv din pacate, cu o singura mica exceptie, un vulcan care simula trepidatiile de dinaintea eruperii. Pentru copiii mai mici sau mai linistiti, probabil ca este in regula. Pentru Ema, care este destul de dinamica, ne-am fi asteptat la ceva care sa o implice cumva si sa-i descarce bateriile. Uimitor insa, a fost foarte interesata sa citeasca sau sa-i citim informatiile scrise la fiecare dinozaur in parte.
- Ce ne-a placut: aproape tot. Eu nu sunt foarte carcotasa de fel si apreciez oricum ca s-a facut investitia asta. Da, tot timpul e loc de mai bine, dar am avut sentimentul ca a existat preocupare. Ca este un concept frumos si ca poate sa se perfectioneze si pe parcurs. Mi-a placut ca exista Gift Shop, de unde sa-ti iei suveniruri ( dar nu aveau magneti), este super Ok ca au chioscuri de unde sa-ti cumperi bauturi & gustari, au casutele de lemn in care se organizeaza diverse ateliere, am vazut ca la fiecare 30 de minute ofera ghid gratuit pentru grupuri si nu in ultimul rand au un restaurant fast food foarte frumos pozitionat unde poti manca & bea dupa un tur de parc.
- Cat dureaza? Noi am stat maxim 2 ore, inclusiv la terasa, in conditiile in care am convins-o pe Ema sa nu faca traseul de catarari. Ah…si n-am gasit tiroliana. Poate data viitoare.
Una peste alta, a fost OK ca si experienta. Nu uimitor, dar nici dezamagitor. Inca o experienta, iar pentru copii, un pas inainte. Da, mai e mult pana la parcurile si muzeele din Europa, dar e un pas inainte. Emei i-a placut, noua ne-a placut si au fost 2 ore frumoase acolo. De revenit…poate peste 2-3 ani, daca se mai upgradeaza ceva. Oricum, noi recomandam tuturor sa mearga, mai ales daca isi combina ziua si cu celelalte obiective turistice din zona. S-auzim de bine!
Galeria foto completa aici:
multumim pentru articol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Placerea a fost de partea noastra! 🙂