Blog in Tandem….face TARTA cu VISINE!
Am povestit de curand despre propunerile noastre de dulciuri pentru masa de Paste, la invitatia celor de la Raftul Bunicii. Am reusit sa trecem cu bine, cu foarte bine…si cu ceva kilograme in plus de zilele astea.
Ce credeti ca a cerut Ema ca desert pentru weekendul care urmeaza?
Prajitura care imi place si mie si ei: TARTA cu VISINE, cu muuulte visine, pentru ce a clar ca un gust dulce acrisor este fix ce ne trebuie pentru a ne reveni dupa atata cozonac si pasca si oua….si cate si mai cate.
Gasiti aici reteta noastra, varianta scurta:
Ingrediente:
- 3 ouă
- 3 cești cu zahăr ( 3 x 100 gr.)
- 2 căni de făină ( aprox. 2 x 300 gr.)
- 6 linguri de ulei ( cam o ceșcă)
- 2 cești de apă minerală
- 1 plic de amoniac stins cu zeamă de lămâie
- 1 praf de copt (optional)
- Esență de rom , vanilie etc. (după gust)
- VIȘINE din plin!
PAȘI:
- Se bat ouăle cu zahărul, cu telul sau mixerul
- Se adaugă pe rând: uleiul, apa minerala, amoniacul, esentele și făina
- Se obține un aluat asemănător cu cel de chec
- 2/3 din compoziție se toarnă în tavă
- Peste compoziție se adaugă o parte din vișine
- Adăugăm restul de compoziție și deasupra…iarăși vișine.
- Se coace la foc mediu ( 150 -160 grade) aprox. 30 – 40 min.
POFTĂ BUNĂ!
Iar daca vreti sa vedeti si detalii si exact pasii facuti, avem si un clip cu varianta mai lunga. Sau poate vreti sa ne vedeti pe noi in exercitiul functiunii!