Cascada Pruncea – Cașoca, obiectiv de weekend în Jud. Buzău
În weekend am descoperit Cascada Pruncea, sau Cascada Cașoca, cum mai este cunoscută, din Jud. Buzău.
Cum anul ăsta, mai mult decât oricând, ne concentrăm pe descoperirea de destinații în România, așa se face că am pornit hai hui în județul Buzău, în căutarea de locuri frumoase, cu oameni puțini!
Zona de munte a judeţului Buzău are două căderi de apă de care am auzit în ultima vreme: La Şipot şi Cascada Pruncea.
Așa că ne-am trezit de dimineață și am pornit la drum cu cățel, purcel, copil, bunici, coșul și păturica de picnic în portbagaj, în căutarea de locuri de poveste!
Drumul din orașul Buzău a durat peste o oră și jumătate, deși distanța nu este foarte mare, dar drumul nu este foarte prietenos. Oricum, compensează peisajele, mai ales drumul de-a lungul râului Cașoca. Ne-a impresionat numărul mare de turiști campanți în poienițele din zonă. Am văzut foarte multe corturi, mașini și grupuri care cu siguranță înnoptaseră în zonă.
Cascada Pruncea – Caşoca, situată pe Râul Caşoca, este situată în Masivul Podul Calului, la aproximativ 10 km de Barajul Siriu.
Cascada este impresionantă nu doar prin căderea de apă, ce măsoară 17 metri, ci și prin întreg peisajul din jur, care cumva îți dă o stare de liniște și calm, în mijloc de verde.
În partea stângă a cascadei există o deschizătură, folosită, conform legendei, ca ascunzătoare de haiducul Gheorghilaş, fost pandur în oaştea lui Tudor Vladimirescu.
Noi am ajuns la cascadă în jur de ora 10.30 și am avut noroc, pentru că erau doar maxim 10 persoane în zonă. Însă, la plecare, în jur de ora 11.00, începuse să se formeze deja coadă de mașini ce urcau spre cascadă și cu siguranță s-a aglomerat zona.
Cum se ajunge la Cascada Pruncea?
Noi am plecat din Buzău, pe DN10, de la Buzău spre Brașov. După Nehoiu, cu 2 kilometri înainte de barajul de la Siriu, se face un drum la dreapta, care duce spre Cascada Pruncea și Cabana „14 scaune”, cunoscută în zonă. Drumul este frumos, pe marginea râului Cașoca.
Este jumătate pietruit, distanța până la destinație fiind de aprox. 2 – 3 kilometri, dar destul de anevoios se merge. Oricum, important este că se poate ajuge la cascadă cu orice mașină, fără probleme, până la 3 minute de mers pe jos, pentru cei care nu sunt mari amatori de drumeție.
Pentru noi a fost o ieșire în natură mult așteptată, de la mic la mare.
Când am coborât de la cascadă ne-am oprit la picnic într-o poieniță superbă, pe marginea râului, unde Ema s-a și bălăcit, evident. Ba chiar a luat și o căzătură și și-a udat pantalonii, așa că sigur va rămâne cu o amintire din deplasarea noastră!
Am cules flori de câmp, ne-am răcit sticla de apă în râu, am făcut poze și am plecat acasă cu bateriile încărcate și cu planuri să mai mergem în deplasări din astea, cât de des putem!
Dacă vreți să mai descoperiți destinații hai hui pe unde am umblat:
- 23 de parcuri de aventură și cățărări, din România
- Weekend in Deltă, la Enisala Safari Village
- Weekend cu acțiune și călărie, la Potcoava Hideaway
- Weekend cu soare la Mamaia, la Hotel IAKI, în extrasezon
- Top 5 pensiuni de familie descoperite în 2017
- Tandem Hai Hui – circuit prin România
- Ferma Club, o alegere pentru familii
- Castelul Corvinilor
- Oaza de la Ferma de sub Penteleu
- Traseu de weekend. Ca la sasi acasa