City Break la Roma. Top locuri de vizitat la Roma, Italia
City break la Roma! Ema a fost cea care și-a dorit foarte mult să ajungem aici, dat fiind că o pasionează istoria și visa să ajungă în locurile despre care a citit și a auzit atâtea.
Deși pentru noi a fost a treia vacanță la Roma, de fiecare dată descoperim alte locuri și revedem orașul cu alți ochi!
De data asta am ales luna octombrie pentru city break la Roma și a fost o decize excelentă. Vremea exact cum trebuie, plăcută, orașul plin de turiști, dar nu sufocant, prețurile la cazare accesibile.
Am petrecut aici 5 nopți, așa că am avut timp să ne bucurăm în tihnă de locurile vizitate și să profităm să avem o vacanță cu specific local.
Cazarea ne-am luat-o de pe Booking, un apartament la Lazy Gio Guest House, unde am plătit 140 eur/ noapte, într-o zonă excelentă, așa că vă recomand locația!
În rest, Roma e fascinantă pentru adulți și copii, mai ales după ce încep să învețe istoria antică la școală și să fie interesați de subiect.
10 locuri de văzut & de făcut într-un city break la Roma! Recomandările Blog in Tandem:
- Fontana di Trevi
In prima zi când am ajuns, am mers seara la Fontana di Trevi. Îi povestisem Emei atâtea lucruri despre ea și-mi doream să o revedem seara, când are un farmec aparte și este iluminată spectaculos.
Este cea mai mare fântână barocă din lume, construită în secolul al XVIII-lea. Neapărat să aruncați o monedă cu spatele la fântână pentru a vă asigura că veți întoarce la Roma!
- Colosseumul
Deși mai fusesem aici, este impresionant. Ai senzația că pășești într-o lecție de istorie! Recomand să vă luați ghid local ( găsiți la fața locului) sau audio guide.
Cel mai mare amfiteatru construit vreodată, Colosseum-ul oferă o imagine impresionantă a ingineriei romane antice. Aici se desfășurau lupte între gladiatori, vânătoare de animale și alte spectacole publice.
- Cetatea Vaticanului
Neapărat să mergeți dimineața sau să faceți rezervări online, din vreme! Alocați-vă o zi întreagă, pentru că aveți ce să faceți în zonă!
Aici este reședința Papei și sediul central al Bisericii Catolice. Găzduiește Bazilica Sfântul Petru, Muzeele Vaticanului și Capela Sixtină, cu opere de artă neprețuite.
- Basilica Sf. Petru
Panorama din cupola Bazilicii Sfântul Petru este impresionantă! Există două variante să ajungeți sus: fie urci 551 de trepte sau iei un lift până la un punct intermediar, urmat de încă 320 de trepte.
Neapărat să urcați în cupola Bazilicii Sfântul Petru pentru o panoramă spectaculoasă a Romei. Panorama cuprinde întregul oraș Roma, inclusiv repere emblematice precum Castelul Sant’Angelo, Panteonul și Monumentul Național Vittorio Emanuele al II-lea.
De asemenea, poți vedea Cetatea Vaticanului, inclusiv Piața Sfântul Petru, Muzeele Vaticanului și Capela Sixtină.
- Castelul Sant Angelo
Noi am decis să-l vizităm pentru că aveam de pretrecut vreo 2 -3 ore până când urma să intrăm în Muzeele Vaticanului.
Castelul Sant’Angelo, cunoscut inițial ca Mausoleul lui Hadrian, este o clădire cu o istorie bogată și fascinantă. Construit inițial ca mausoleum pentru împăratul roman Hadrian și familia sa în jurul anului 135 d.Hr. și transformat ulterior în fortăreață și folosit ca locuință papală de-a lungul secolelor. O să găsiți și aici o colecție vastă de opere de artă, inclusiv picturi, sculpturi și tapiserii…și oferă o panoramă impresionantă asupra Romei
- Panteonul
Primul sfat: documentați-vă de program și orele de vizitare! Noi l-am văzut în ultima zi, cu mare noroc, altfel Ema ar fi fost foarte dezamăgită!
Pantheonul – considerat una dintre cele mai bine conservate clădiri romane antice, deține recordul pentru cea mai mare cupolă din beton neîntărit din lume.
Este o clădire impresionantă, cu o istorie bogată și o arhitectură remarcabilă. Construit inițial ca templu pentru toți zeii din Roma antică („Pantheon” înseamnă „toți zeii” în greacă) de către Marcus Agrippa în jurul anului 27 î.Hr. A fost reconstruit de împăratul Hadrian în jurul anului 125 d.Hr., după ce a fost distrus de un incendiu.
- Forumul Roman
Forumul Roman (în latină: Forum Romanum, deși romanii îl numeau de obicei Forum Magnum sau doar Forum) a fost piața publică principală din Roma, ca atare centrul civilizației romane. A fost locul de desfășurare a procesiunilor triumfale, alegerilor, discursurilor publice, proceselor penale, luptelor cu gladiatori și a fost nucleul activității comerciale. Statui și monumente comemorează liderii orașului.
Știți ce mi-ar plăcea să fac dacă revenim vreodată aici? Să ne luăm un ghid local, care să ne explice cât mai multe detalii. Este impresionant și emoționant să vizitezi locuri istorice cu așa o încărcătură puternică!
E bine să aveți încălțăminte comodă și să vă protejați de soare! Evident, să luați bilete din vreme, online.
- Piazza Venezia
Noi ne-am luat timp de 3 zile un tur cu autobuzele hop on/ hop off, așa că am trecut de câteva ori prin Piața Venezia, ce se află la poalele dealului Capitoliului și ne-am oprit să prindem un asfințit de poveste! Puteți urca pe scările Altare della Patria pentru a admira o panoramă frumoasă asupra Romei.
Este un loc important din punct de vedere istoric, deoarece a fost scena unor evenimente semnificative din istoria Italiei. Situată în centrul Romei, este un nod important de transport și un loc istoric marcant. - Scările Spaniole din Piața Spaniei
Un loc ce nu trebuie ratat de niciun turist. Ce-a fost ciudat este că în acest city break la Roma a fost prima dată când nu le se permitea turiștilor să se așeze pe trepte, cum îmi aminteam din excursiile anterioare.
Scările Spaniole sunt un monument din Roma, Italia, care urcă pe o pantă abruptă între Piazza di Spagna, aflată la bază, și Piazza Trinità dei Monti, dominată de Biserica Trinità dei Monti, situată în vârful dealului.
Inaugurate în 1725, Scările Spaniole sunt cea mai lată scară din Europa și o destinație turistică populară. Cele 135 de trepte sunt împărțite în trei secțiuni, fiecare corespunzând uneia dintre persoanele Sfintei Treimi.
- Parcul Villa Borghese (Villa Borghese Gardens)
Dacă simțiți nevoia unei oaze de verde…vă recomandăm Parcul Villa Borghese.
Este al treilea cel mai mare parc public din Roma, după Villa Doria Pamphili și Villa Ada . Oferă o oază de verde și relaxare în mijlocul orașului, fiind o destinație populară atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Ne-a plăcut, ne-am plimbat, ne-am relaxat și am stat la o terasă cochetă!
Altfel, istorie la fiecare pas! Columna lui Traian a impresionat-o pe Ema și ar fi stat să o analizeze cu orele. Apoi, columna lui Marcus Aurelius, Lupoaica, Colina Palatină.
nu-i de mirare că am făcut zilnic peste 20.000 de pași și ne întorceam frânți de oboseală, dar încântați de tot ce-am văzut.
Cât despre mâncarea locală, UAU! Pizza, paste și înghețată timp de 6 zile și nu ne-am plictisit!
Recomandăm un city break la Roma, din toată inima. S-a înțeles asta, da?
GĂSITI PE BLOG IN TANDEM SUGESTII ȘI INSPIRAȚIE PENTRU DESTINAȚII DE FAMILIE ÎN LUMEA LARGĂ:
- City Break la Madrid
- Circuit în Europa – despre cazare
- Vacanță în Grecia: Insula Samothraki și zona Alexandroupolis
- Vizită la studiourile Harry Potter din Londra.
- Veliko Tarnovo – Weekend în Bulgaria, tot ce trebuie să știți
- Gardaland – Tot ce trebuie să știți pentru o vizită aici
- Disneyland Paris – Tot ce trebuie să știți pentru o vizită aici
- Legoland. 17 întrebări și răpunsuri.
- GIBRALTAR. Panorame uimitoare și maimuțe la tot pasul
- Caminito del Ray. Spania. Drumeție pe drumul regelui
- Berlin. Festivalul Luminilor e unic.
- Valencia prin ochii noștri. 10 atracții de familie.
- Cape Town, Africa de Sud. 10 locuri uimitoare.
- Rhodos. Vacanță de familie.
- Vacanță în Italia. Traseu și ponturi organizatorice
- Italia. 10 lucruri pentru care m-am îndrăgostit de Italia