Disneyland Paris – Tot ce trebuie să știți pentru o vizită aici

Disneyland Paris – Tot ce trebuie să știți pentru o vizită aici

 Am fost acolo unde visele de îndeplinesc: la Disneyland Paris. Am tot povestit și știți deja că a fost o excursie cu magie inclusă.

Astăzi a venit rândul să răspund tuturor întrebărilor primite de la voi, cei care vă planificați o excursie aici.

  • Unde este exact poziționat Disneyland Paris?

    La aproximativ 20 de minute de Paris și aproximativ o oră de aeroport.

  • Cum se ajunge din/ spre Paris sau aeroport?

    Transportul este foarte bine pus la punct, așa că nu aveți de ce să vă faceți griji.
    Există opțiunea de a veni cu RER (linia roșie) din Paris (un bilet costă aprox. 7,6 ur/ pers. și o călătorie durează aprox.30 min.) sau direct din aeroport, de unde există shuttle-bus-uri periodice. Detalii și pe site-ul oficial.

  • Unde te poți caza aproape?

    Există câteva hoteluri, 8, ce aparțin de Disneyland Paris. Le găsiți pe site-ul lor, unde puteți verifica disponibilitatea și de asemenea pachetele de servicii pe care le fac periodic. Hotelurile sunt la aproximativ 5 – 15 minute depărtare de mers pe jos de parcul Disneyland. Toate pun la dispoziție și transfer gratuit, cu autobuzul, spre/ dinspre parc, la fiecare 15 minute. 
    Noi am stat la unul din hoteluri, de 3* – Sequoia Lodge. Am găsit pachetul pe site-ul parcului și am cumpărat fix aceeași ofertă printr-o agenție din România. Am avut incluse cazarea, intrari în ambele parcuri pentru 3 zile, fast pass, demipensiune. Prețul pachetului nostru, fără transport – 760 eur, în luna mai 2018.
    A fost totul Ok, cazarea basic, dar în regulă. Micul dejun & cina pe model bufet suedez, cu opțiuni pentru toate gusturile.
    Altfel, prețurile erau aprox. 35 eur/ adult pentru cină și 25 eur / adult pentru micul dejun, ambele in varianta All you can Eat.
    Organizarea & logistica in parc și la hotel – impecabile.

  • Unde poți mânca acolo?

    Dacă alegeți să stați la hotelurile Disney, dar să nu vă luați mesele, nu prea aveți alternative, decât cele din zona parcurilor. Există câteva estaurant (dar majoritatea tip Fast Food) în zona dintre parcuri și hoteluri. Prețurile sunt comparabile, poate ușor mai mici în afara hotelurilor.

  • Cât costă biletele de intrare?

    Aici vă sfătuiesc să intrați pe site-ul oficial și să pândiți oferte sau să luați un pachet de la o agenție din România. Oricum, ideea este să nu mergeți acolo la poartă să vă cumpărați bilete, pentru că sunt foarte scumpe.

  • Ce program au parcurile?

    • Disneyland Park: 10 – 23
    • Walt Studio: 10 – 19
    • Ambele parcuri au extramagic time, de la 8.30 – 09.30.
  • Ce înseamnă ora magică 08.30 – 09.30?

    Toți cei cazați în hotelurile Disney au parte ce această oră bonus. Deși parcurile se deschid oficial la ora 10.00, oaspeții hotelurilor Disney beneficiază de acest ‚bonus’ și pot intra în oricare din cele două parcuri începând cu ora 8.30 dimineața.
    Nu știu cum vi se pare vouă, dar eu vă asigur că defapt este aproape o oră și jumătate în care puteți să bifați cu succes multe din atracțiile unde sunt cozi în mod normal în timpul zilei de 40 – 60 minute.

  • Cum este împărțit? Câte parcuri sunt la Disneyland Paris?

    Sunt două mari parcuri:

    • Disneyland Park – împărțit în patru zone: AdventureLand, FrontierLand, FantasyLand și DiscoveryLand
    • Walt Disney Studios
      Ambele parcuri sunt în aceeași zonă, la 5 minute unul de celălalt, dar îți trebuie bilete diferite. Părerea mea, dacă stați 2-3 zile, să intrați în ambele. Daca mergeți o singură zi – atunci clar Disneyland Park.
  • Cam cât timp se stă la cozi?

    Reamintesc – noi am fost 3 zile în parc, în timpul săptămânii, în luna mai. Așa că nu știu cum este în lunile de top (iunie – septembrie) și nici în zilele de weekend.
    Ce-am văzut noi? Timp de așteptare care varia între 10 – 70 de minute, în mod normal.
    Din fericire noi am avut Fast Pass incluse în pachetul luat și le-am folosit din plin. Am abuzat chiar! Pentru Fastpass există automate care-ți programează intrarea la ore fixe, așa că nu am stat nicăieri mai mult de 10 – 15 minute să așteptăm.

  • Ce aplicație e util să vă instalați?

    Există o aplicație recomandată chiar de Disneyland Paris, care-ți estimează în timp real timpul de așteptare la coadă. Foarte utilă, să știți! O găsiți și în pliantele lor (gratuite, la intrare) – Disneyland Paris, cu hărți și informații utile.

  • Cum funcționează de fapt fast pass-ul?

    O parte din atracțiile din parc (nu toate), sunt marcate distinct pe harta parcului cu semnul FP. Ce înseamnă?
    La fiecare din aceste atracții există niște automate care-ți scanează biletul de intrare și îți emit un tichet pe care scrie exact intervalul în care să revii. Când revii, nu mai stai la coadă, ci ești direcționat câtre o scurtătură.
    Dacă ți s-a emis un FP pentru intervalul 12.00 – 12.30, asta înseamnă că poți reveni în acest interval și ești direcționat pe drumul scurt. Există un singur dezavantaj: nu îți poți lua mai mai multe FP la atracții diferite, simultan. Adică să-ți programezi un soi de traseu cu FP. Dacă ai unul deja emis pentru 12.00 – 12.30, poți merge la un alt automat de FP abia la 12.01.

  • Sunt magazine Disney Store în parc?

    Fără număr! FĂRĂ NUMĂR! Există muulte magazine, cu tematici diferite și nu numai. Toate au tot felul de produse cu personaje Disney, colecții speciale, colecții limitate, plușuri, decorațiuni de casă, bijuterii, haine, rochii de prințese, decorațiuni de Crăciun, tot ce vreți…cu branding Disneyland Paris și celebrele personaje din lumea Disney.

  • Ce poți mânca în parc?

    Există multe locuri în care se poate mânca. Restaurante cu terase, fie celebrele lanțuri junk food, fie restaurante cu specific (italian, marocan, libanez etc.). Există fie meniuri prestabilite, fie opțiunea a la carte. Deși auziserăm că nu prea ai opțiuni sănătoase, noi am găsit și opțiuni în regulă, cu salată verde, fructe etc.
    În plus tonete cu înghețată, clătite, sucuri, dulciuri. Ah, să nu uit să spun și de țâșnitorile cu apă, ce se găsesc în multe locuri, unde îți poți umple sticlele cu apă potabilă.

  • Pentru ce vârste e potrivit?

    Asta e o întrebare grea…pe care am tot primit-o. Evident, nu știu dacă există un răspuns corect sau universal valabil.
    Pot să spun așa: noi, adulții, am fost pentru prima oară acum. Tot în premieră a fost și Ema, care are 10 ani. Pentru noi toți a fost o experiență unică! Pentru Ema, care își dorea de ceva vreme să ajungă, a fost un vis împlinit.
    Pentru vârsta ei au fost de maxim interes tot ce înseamnă roller-coastere (ea este fan senzații extreme și s-a dat în tot ce s-a putut, din ambele parcuri). Pentru noi, adulții, a fost impresionant tot ce întâmplă acolo, ca și poveste construită pentru mari & mici. Pentru segmentul ăsta (peste 7-8 ani) sunt muuulte atracții: simulatoarele 3D (Star Trek, Ratatoille), spectacolele de efecte speciale (inclusiv pentru adulți) și chiar paradele & show-urile care se întâmplă la tot pasul în parc.
    Cât despre cei mici, cred că de pe la 3-4 ani lucrurile încep și pentru ei să fie interesante în Disneyland. Să vezi la doi pași de tine personajele pe care le știi din desene animate, să îți facă cu mâna Pluto sau să bați palma cu Mickey, să vezi parade personajelor Disney și toate prințele din poveștile Disney, nu cred că e o experiență care se uită prea ușor.
    Există și pentru categoria asta de vârstă atracții potrivite: tururi ale caselor din povești ( Albă ca Zăpada, Pinocchio, Peter Pan), caruseluri, labirinturi.

    În plus, pentru toată lumea, de la mic la mare, este spectacolul de lumini care se întâmplă zilnic la ora 22.00, cu proiecții pe castelul Disney. Un spectacol impresionant, de lumini & muzică, de aproximativ 20 e minute.
    În concluzie, cred că parcul este potrivit de pe la 3 la 6 ani, cu atracții potrivite vârstei, iar pentru copiii de peste 7 ani de asemenea, se poate reveni cu succes. Mai mult, chiar și pe părinți îi cuprinde magia, sunt sigură, dat fiind că există câte ceva pentru fiecare!   

  • Ce atracții sunt în DisneyLand Park?

    • Zona Adventureland: o zonă mai sălbatică, de aventuri, cu multe peșteri, corabia piraților, pasajul lui Aladin, casa lui Robinson și un roller coaster pentru copii de minim 140 cm – Indiana Jones.
    • Zona Frontierland: aici ne-a plăcut tuturor plimbarea aventuroasă de la Big Thunder Mountain, cu un tren printr-o mina părăsită ( înălțime minima 102 cm). Am mers și într-o croazieră potrivită pentru orice vîrstă, prin Vestul Sălbatic reconstituit.
    • Zona Fantasyland: aici este o zonă potrivită copiilor mai mici, unde găsești personaje Disney la tot pasul. Prințese, gașca lui Mickey, spectacole, parade, se pot face poze cu personajele preferate. Nouă ne-a plăcut vestitul castel ( emblema Disneyland) și labirintul lui Alice din Țara Minunilor și Zborul lui Peter Pan.
    • Zona Discoveryland: ne-am dorit foarte tare să mergem cu trenulețul în turul parcului…și am fost dezamăgiți. Plictisitor și lipsit de dynamism, nu s-a meritat să stîm la coadă. Aici ne-a plăcut Star Wars Hyperspace Mountain (roller-coaster pentru copii de peste 120 cm).
  • Ce atracții sunt în Walt Disney Studios?

    • În primul rând, e de reținut c e mult mai mic decât parcul. Eu zic că maxim o zi e în regulă pentru această parte. Sau…poate faceți ca noi și le vedeți în modul mixt J, adică le-am amestecat.
    • Aici ne-a plăcut ca și experiență Turnul Terorii ( Tower of Terror, cu acces penru copii peste 102 cm), Rock and Roller Coaster, turul lui Ratatouille, turul Studio Tram Tour – Behind the Magic și neapărat Moteurs…Action. Stunt Show Spectacular.
    • Ne-a dezamăgit: Armageddon – Efecte Speciale ( foarte putine si nespectaculoase)
  • Câte zile vă recomandăm să stați?

    • Dacă vreți să vedeți ambele parcuri – eu zic minim minim 2 zile, OK – 3 zile, relaxare – 4 zile
    • Altfel, dacă vreți doar să vedeți despre ce este vorba – ajunge o singură zi, să vă amăgiți.
  • În ce sezon e bine să te duci?

    • Eu zic să evitați vacanța de vară și orice altă vacanță. Am văzut cozi de 45 – 75 de minute, în extrasezon, așa că nu vreau să-mi imaginez ce se întâmplă în sezon.

Dacă se merită tot efortul? Eu zic din toată inima că DA. Este magic! Ceva ce cu greu pot surprinde în imagini sau clipuri, dar se simte.

Știu sigur că e una din acele experiențe pe care Ema nu le va uita vreodată!

 

Găsiti pe Blog in Tandem sugestii și inspirație pentru destinații de familie în lumea largă: 

  • Legoland. 17 întrebări și răpunsuri. 
  • Berlin. Festivalul Luminilor e unic.  
  • Valencia prin ochii noștri. 10 atracții de familie. 
  • Cape Town, Africa de Sud. 10 locuri uimitoare. 
  • Rhodos. Vacanță de familie. 
  • Italia. 10 lucruri pentru care m-am îndrăgostit de Italia
There are 3 comments for this article
  1. Georgiana at 07:54

    Buna. Am citit articolul tau despre Disneyland. Iti multumim. Foarte in detaliu. A cuprins toate aspectele de care trebuie sa tina cont cineva, pt a isi putea organiza excursia. Am fost acolo, cand eram doar noi 2, adultii. A fost simplu. Acum avem 2 copii, de 5 si 6 si mi se pare greu de planificat. Ideea ta cu achizitionarea unui pachet de la agentie este foarte buna. Cu ce agentie ati colaborat? Eu am intrat pe Happy Tour. Un pachet cu cazare 4 nopti in mai (o dubla) si intrari in parc, fara mese, porneste de la 1600 euro. Voi cum ati gasit cu 760? Ma poti ajuta cu o recomandare? Multumesc

    • Blog in Tandem at 11:58

      Georgiana, multumesc pentru mesaj!
      Recomandarea mea este sa verifici constant, direct pe site-ul oficial Disneyland Paris ce oferte au pentru cazare & intrari. Noi asa am facut si ulterior am achizitionat pachetul prin agentia Perfect Tour, care ne-a oferit preturi identice cu cele de pe site-ul oficial.
      In plus, stiu ca agentia are uneori si oferte speciale pentru biletele de avion. Noi am avut un sejur prelungit, am hoinarit si prin Paris cateva zile…si ni le-am cumparat individual, dar nu strica sa ceri oferta si pentru transport.
      Bafta si super vacante sa fie!

  2. Pingback: Cele mai renumite 15 parcuri de distracții din Europa - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.