DIY – 5 modele de felicitări de Crăciun, cu steluțe
Hm…nu știu dacă oamenii mai apreciază lucrurile făcute de mână, dar noi ne menținem obiceiul să facem felicitări de Crăciun acasă și apoi să le dăruim celor dragi.
Da, e-adevărat că există felicitări și se pot cumpăra de la orice colț de stradă, e-adevărat că multor oameni li se par inutile și preferă să trimită un mesaj pe mail sau sau SMS. Tocmai de-asta eu cred, ca părinte, că e important să îi învățăm pe copiii noștri că nimic nu e mai valoros decât un lucru făcut de mână și pornit din suflet.
Mai mult, cum altfel să-și exprime copiii noștri creativitatea, dacă nu îi stimulăm cu astfel de proiecte? E o ocazie perfectă să le antrenăm răbdarea, să le stimulăm spiritul creativ și originalitatea!
În plus, luna decembrie e o ocazie unică să îi învățăm cât de frumos este să dăruiești ceva făcut de mâna ta și să scrii o urare din suflet!
Noi cam asta am făcut în ultimii ani și deja devine o tradiție de familie să lucrăm în tandem la felicitările de Crăciun. Ema mă uimește uneori cu ideile ei creative, iar timpul petrecut împreună devine parcă și mai valoros.
O să vedeți, avem 5 modele de felicitări pe care vi le propunem, deloc complicate…și toate pornind de la laitmotivul sezonului: steluțele!
-
Modelul 1 – Steluțe Pictate
Vă trebuie doar niște cartoane colorate, lipici, culori variate și un pic de răbdare să așteptați să se usuce culorile. Apoi, noi am decorat și cu niște fundițe din panglică, pe care le puteți lipi fie cu pistolul cu silicon, fie cu lipici.
-
Modelul 2 – Steluțe din scotch imprimat
Modelul ăsta cred că este preferatul Emei! Asta și pentru că este foarte simplu de făcut. Pe lângă hârtia/ cartoanele colorate, vă trebuie doar niște scotch imprimat, de preferat cu modele de sezon. Se găsesc în toate hipermarketurile și magazinele de rechizite sau jucării, la prețuri foarte accesibile. Noi n-am putut să ne abținem și ne-am luat vreo 10 modele. Dar bine am făcut, pentru că vedeți ce felicitări simpatice ne-au ieșit!
-
Modelul 3 – Steluțe 3 D
Aici nu e nevoie decât de multe steluțe decupate. Mai ales că pentru primele 2 modele de felicitări am decupat steluțe și nu le-am folosit, ați observat. Se pliază fiz pe mijloc și se lipesc câte 3 și vă puteți lăsa creativitatea liberă. Noi am avut și hârtie lucioasă, dar nu e neapărat.
-
Modelul 4 – Steluțe cu sclipici
Necesar: hârtia/ cartoanele colorate și mult sclipici. Noi avem mai multe variante ( sclipici simplu sau sclipici cu lipici), puteți folosi oricare variantă. Important este să aveți șablonul de steluțe și să nu vă zgârciți la sclipici, să puneți din belșug.
Apoi, iarăși…în funcție de inspirație și creativitate, puteți să le decorați. Ema a făcut o varianta mai sofisticată, unde a lipit și pietricele colorate.
-
Modelul 5 – Steluțe și confetti
Este modelul cel mai complicat de realizat din cele 5. Asta pentru că e nevoie și de un șablon de steluță din plastic, de confetti colorat și de pistol cu silicon. În plus, trebuie atenție mărită la spatele felicitării, care trebuie mascat cumva, să nu se vadă urât.
Cam astea sunt propunerile noastre, pornind de la ideea de felicitări de Crăciun, folosind muuulte steluțe și creativitate pe măsură.
ACUM…PARCĂ-MI PARE RĂU CĂ AM ZIS CĂ NE OPRIM LA DOAR 5 PROPUNERI!
Sunt atâtea lucruri care se pot face în tandem cu cei mici. Iar perioada asta, a sărbătorilor de iarnă, este perfectă pentru proiecte în echipă, care le stimulează creativitatea.
Astea sunt până la urmă cele mai frumoase amintiri, cele construite împreună, nu?
Acest articol este realizat la invitația Danonino, în cadrul campaniei Descoperă puterea unui simplu Da prin care încurajează părinții să ofere autonomie copiilor și să-i susțină în realizarea ideilor lor, prin exemple concrete.
Nu uitați, găsiți Blog in Tandem și pe:
➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/
Dacă aveți timp, poate vreți să vedeți și:
- DIY – Calendar Advent cu surprize pentru luna decembrie
- 7 decorațiuni DIY pentru o petrecere acasă
- DIY – 7 modele de felicitări de Crăciun
- 3 modele de felicitări handmade pentru luna martie
- Ghirlandă cu buline – DIY
- 10 idei de activități de făcut acasă, cu cei mici
- DIY – Decorați casa cu fluturi multicolori
- DIY – Ramă Foto cu prima zi de școală
- DIY – Felicitări cu inimi, pictate in tandem
- DIY – Tablou cu poze și amintiri din vacanță
- DIY – Cum să faci acasă o pinata în formă de cufăr
Buna ziua. Sunt f frumoase felicitarile dar va rog sa imi spuneti cu ce le-ati perforat, nu gasesc perforator asa mare. Multumesc.
Multumim! Noi ne-am luat perforatorul de aici: https://complexart.ro/p/jcdz-130-019-perforator-7-5-cm-stea-dp-craft-35691. Spor la manufacturat!