Doza de Sănătate – HOMEOPATIA: 10 întrebări și răspunsuri

Doza de Sănătate – HOMEOPATIA: 10 întrebări și răspunsuri

Doza de Sănătate a ajuns la episodul cu Nr.6, dedicat unui subiect foarte popular și deseori controversat: HOMEOPATIA.

Recunosc, am pornit la drum în primul rând pentru a reuși să înțeleg eu însămi cele mai importante aspecte, pentru mine și familia mea, dat fiind că nu de puține ori mi-a fost recomandat, de medici sau farmaciști, tratamentul homeopat.

Iar cum de obicei cele mai ample și verificate răspunsuri vin chiar de la specialiști, am apelat la BOIRON România, filiala din România a BOIRON, laborator farmaceutic francez independent, fondat în 1932, de unde am primit răspunsuri & explicații pentru toate întrebările mele, exact ce-mi trebuia pentru Doza de Sănătate!

În primul rând, ce mi se pare esențial de înțeles este că homeopatia este recunoscută de către Ministerul Sănătății din România și practicată în mod oficial de către peste 2.000 medici (în Romania ) cu o pregătire postuniversitară de specialitate.
 Mai mult, la fel ca toate medicamentele, medicamentele homeopatice sunt disponibile exclusiv în farmacii.

 

  1. Ce este un medicament homeopatic ?

    Este un medicament pe bază de substanțe de origine vegetală, animală, minerală sau chimică, diluate și dinamizate de mai multe ori.
    Tratamentul homeopatic este prescris și recomandat de profesioniștii din domeniul sănătății (medici, moașe, farmaciști…) și utilizat de aproximativ 300 de milioane de persoane în lume.
    În Franța, o persoană din două a utilizat deja medicamente homeopatice (IPSOS 2018).

  2. Când utilizăm medicamentele homeopatice ?

    Medicamentele homeopatice sunt utilizate în diverse arii terapeutice, cum ar fi traumatologia, tulburările anxioase, ORL, ginecologia, pediatria, dermatologia.
    Mai mult, folosite de mult timp în spital în obstetrică, acestea au început să fie utilizate de asemenea ca tratament de susținere pentru a ajuta pacienții diagnosticați cu cancer să suporte mai bine efectele adverse ale tratamentului sau ale bolii lor.

  3. Ce anume putem trata cu ajutorul homeopatiei ?

    Medicii pot utiliza homeopatia pentru a trata o afecțiune care apare brusc și în mod ocazional. În acest caz, tratamentul este prescris pentru câteva ore sau câteva zile.
    De asemenea, medicul poate recurge la homeopatie pentru  anumite afecțiuni recidivante, cum sunt alergia la polen, durerile de cap, reumatismul, herpesul, etc… În acest caz, tratamentul este prescris pentru mai multe săptămâni sau mai multe luni pentru a diminua, a face să dispară chiar numărul, durata și intensitatea crizelor.
    Medicamentele homeopatice sunt, de asemenea, tot mai mult utilizate pentru a ajuta pacienţii cu cancer să reziste mai bine la efectele adverse ale tratamentelor lor sau ale bolii lor: se vorbeşte, în acest caz, de tratamente de susținere.

  4. Cine poate apela la homeopatie ?

    Homeopatia este pentru toată lumea!
    Medicamentele homeopatice sunt potrivite ca tratament pentru adulți, persoane în vârstă și copii. Mai mult, deseori, medicii le prescriu femeilor însărcinate și bebelușilor.
    Medicamentul homeopatic este așadar un prețios atu pentru a îmbunătăți calitatea vieții.
    În prezent, numeroși profesioniști din sănătate apelează la homeopatie, fiind de părere că diferitele terapeutici nu sunt în opoziție, ci se completează.

  5. Medicamentele homeopatice sunt compatibile cu alte medicamente?

    DA, sigur! Medicii & farmaciștii pot prescrie sau recomanda un tratament homeopatic în asociere cu alte medicamente. Este important să urmăm recomandările lor.

  6. Poate înlocui medicamentul homeopatic vaccinarea?

    Homeopatia nu înlocuiește vaccinarea. Obligațiile legate de vaccinare trebuie respectate de către toţi medicii cât şi personalul medical. Aceștia trebuie să le explice pacienților că tratamentul homeopatic nu poate fi considerat o vaccinare. Medicul cu competenţă în homeopatie își exercită misiunea de prevenție și trebuie să respecte cu strictețe protocoalele de vaccinare a pacienților.

  7. Sub ce formă se prezintă medicamentele homeopatice?

    Forma binecunoscută a medicamentelor homeopatic este tubul cu granule.
    În plus, există numeroase medicamente homeopatice ce sunt, de asemenea, disponibile sub formă de  siropuri, comprimate, geluri, unguente, picături pentru ochi, etc.
    Oricare ar fi forma medicamentelor homeopatice, fabricarea lor este supusă acelorași cerințe de calitate.

  8. Cum se administrează medicamentul homeopatic ?

    Granulele (prezentate în tuburi) se administrează pe cale orală, la distanță de mese și se lasă să se dizolve în gură.
    De obicei granulele se iau în număr de 5, în mod repetat pe parcursul unei zile.

  9. Cine poate prescrie sau recomanda medicamentele homeopatice ?

    Medicamentele homeopatice sunt prescrise de profesioniștii din domeniul sănătății  formați  în această arie terapeutică, cum sunt: medicul generalist, medicul specialist și sunt recomandate de către farmacist.

     

  10. Ne putem trata singuri prin homeopatie ?

    Anumite medicamente homeopatice sunt ușor de utilizat și adaptate afecțiunilor obișnuite. Însă, este de recomandat să cerem sfatul medicului sau farmacistului.
    Dacă simptomele persistă sau se repetă, medicul este cel mai în măsură să prescrie tratamentul adecvat.

Abia acum, după administrarea acestei DOZE de SĂNĂTATE, simt că sunt informată cu tot ceea ce aș fi vrut să știu în anii ăștia, când am tot primit recomandări de tratamente homeopate, despre care nu știam eu mare lucru, recunosc…și mă uitam ușor întrebător spre  farmacistele prietenoase sau medicii care mi-au tot recomandat, mai ales pentru Ema.

Aceste fiind spuse, închei voios Doza de Sănătate, cu mulțumiri sursei noastre de informații – Boiron România.  

Acest material face parte dintr-o campanie de informare corectă referitoare la terapeutica homeopatică şi la beneficiile tratamentelor homeopatice, pe baza experienţei şi a studiilor realizate până în prezent. 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.