Doza de Sănătate – Totul despre Uleiurile Esențiale, Folosite ca Remedii Naturale
Doza de Sănătate continuă cu un episod despre uleiurile esențiale – utilizate ca remedii naturale, datorită numeroaselor beneficii asupra organismului, fiind, alături de plantele medicinale, un aliat de încredere în lupta cu virusurile și bacteriile.
Timp de secole, uleiurile esențiale au fost folosite în scop medicinal, ca bază pentru remedii. Doar câteva picături pot face minuni.
Mulțumiri speciale pentru sursa noastră de informare – FARES , pentru răspunsurile avizate în ceea ce privește tematica zilei și nu numai!
Ce trebuie să știm despre Uleiurile Esențiale folosite ca remedii?
- Uleiurile esențiale sunt substanțe foarte concentrate și reprezintă elementul cel mai valoros din natură, cu un grad terapeutic ridicat.
- Mai mult, remediile din plante și uleiuri medicinale acționează eficient și fără efecte secundare adverse. Nu produc rezistență, nu afectează flora intestinală și imunitatea, nu induc alergii si nu cauzează apariția candidozei.
- Denumite şi esenţe vegetale, uleiurile esenţiale sunt obţinute din frunzele, rădăcinile, florile, fructele şi din seminţele plantelor.
- Aceste remedii sunt bine asimilate de organism, nu necesită administrare în doze mari şi sunt simplu de folosit.
- Terapia pe bază de uleiuri trebuie privită ca un tratament în toată regula. Ca orice tratament, trebuie administrat cu precauție, în doze stricte.
Cum se obțin uleiurile esențiale?
Puritatea unui ulei se poate schimba în funcție de localizarea geografică, metodele de distilare, condițiile meteorologice și alți factori.
- Uleiurile esențiale sunt produse foarte concentrate, obținute prin extracția compușilor aromatici volatili ai unei plante, scoarțe sau chiar rășini.
- Un ulei farmaceutic de calitate este produs din plante botanice certificate, cu origine geografică precisă, recoltate în perioada cea mai prielnică pentru obţinerea celor mai bune extracte, printr-o metodă de extracţie care protejează acţiunea compuşilor
- Uleiurile folosite sunt analizate riguros atât botanic, cât și biochimic, cu o compoziție bine definită a principiilor active majoritare, care asigură efectul crescut.
- Compoziţia chimică a uleiului esenţial diferă de la un organ la altul al plantei (floare, frunză, scoarţă, rădăcină) şi de acest lucru depind întrebuinţările lui teraputice.
- În timpul procesului de distilare, echipamentul separă uleiul esențial de partea originală a plantei. De exemplu, când se produc uleiuri din citrice, echipamentul este utilizat pentru a separa uleiul esențial de coaja fructului.
3 uleiuri esenţiale folosite cu succes ca remedii naturale:
Există studii de specialitate ce demonstrează că uleiurile esențiale sunt folosite ca tratamente naturale remarcabile, într-o gamă largă de infecţii bacteriene şi virale.
- Uleiul de EUCALIPT: fluidifiant şi expectorant, benefic în afecţiunile respiratorii cronice, eficient împotriva bolilor respiratorii.
- Uleiul esențial de MENTĂ: renumit pentru tratarea afecţiunilor digestive, este antiinfecţios, antiinflamator, antibacterian, vindecă răceli şi gripe.
- Uleiul de SALVIE: contribuie la menținerea sănătății căilor respiratorii, calmând iritațiile gurii, gâtului, faringelui și corzilor vocale; susține imunitatea naturală a organismului.
5 utilizări inedite ale uleiurilor esențiale:
- Pentru un somn liniștitor sau dacă ai insomnii, picură pe așternut o picătură de ulei de lavandă.
- Mucegaiul se poate îndepărta cu o soluție obținută din ulei esențial de eucalipt și de tea-tree, dizolvate într-o cană cu apă.
- Uleiul de arbore de ceai conţine ingrediente active care albesc dantura. Pentru asta, fă gargară cu un amestec de câteva picături de ulei cu o cană cu apă.
- Cum poți îndepărta mirosurile urâte? Toarnă câteva picături de ulei de lavandă pe o dischetă demachiantă și pune-o în coșul de gunoi sau în sacul aspiratorului.
- Cu ulei esențial de lămâie sau de grepfrut poți să-ți cureți frigiderul și să elimini mirosurile neplăcute din interior. Soluția se prepară din ulei esențial amestecat cu puțin oțet alb.
Recomandarea noastră: BIOSEPT – Apă de Gură
Antiseptic bucal, 100% natural, cu puternic efect antiviral. Se recomandă pentru igiena zilnică a cavității bucale, purificând și respirația.
Apa de gură BIOSEPT are în compoziție 6 plante și 8 uleiuri esențiale, ce contribuie la distrugerea microorganismelor patogene.
Oferă protecția necesară prevenirii și contaminării cu germeni patogeni.
-
Nu conține fluor, parabeni, coloranți sau parfum sintetic.
-
Are un puternic efect antiviral.
Echinacea, fructele de soc, lemnul dulce, frunzele de măslin, astragalusul și uleiurile esenţiale alese în formula acestui produs au dovedit în studii acţiune asupra mai multor tipuri de virusuri printre care şi cele respiratorii.
-
Este antiseptic.
-
Are efect calmant în caz de iritare a gurii sau gingiilor.
Lemnul dulce şi salvia reduc durerile și iritația de la nivelul gurii şi gingiilor. Efectele se simt de la primele administrări. -
Împrospătează respirația
Uleiurile esențiale de mentă, lămâie şi eucalipt au un efect de curăţare şi purificare a gurii şi a respiraţiei.
Echinacea, fructele de soc, lemnul dulce, frunzele de măslin, astragalusul și uleiurile esenţiale din formula acestui produs au acţiune dovedită asupra mai multor tipuri de virusuri printre care şi cele respiratorii.
Mulțumiri sursei noastre de informații – FARES și vă așteptăm și săptămâna viitoare, la un nou episod cu informații avizate, care să ne fie utile, în tandem adulți & copii!
Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:
➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/
Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:
- Doza de sănătate – Ep. 12: Plantele Medicinale, un aliat împotriva virusurilor și a bacteriilor
- Doza de sănătate – Ep. 11: Totul despre DEZINFECTANTUL de MÂINI
- Doza de Sănătate – Ep. 10: Tratamente și terapii complementare
- Doza de Sănătate – Ep. 9: Totul despre MIERE
- Doza de Sănătate – Ep.8 : Despre Coronavirus
- Doza de Sănătate – Ep.7 : Homeopatia – 10 întrebări și răspunsuri
- Doza de Sănătate – Ep.6: Anxietatea – la copii & Adulți
- Doza de Sănătate – Ep.5: Reguli pentru porțiile de mâncare
- Doza de Sănătate – Ep. 4: Totul despre SOMN
- Doza de Sănătate – Ep.3: Totul despre APĂ
- Doza de Sănătate – Ep.2: Despre Gripă vs. Răceală
- Doza de Sănătate – Ep.1: Spălatul pe mâini în mod corect