Tandem Hai Hui. In cautarea zanelor la Castelul de Lut Valea Zanelor
N-a fost nevoie de mari argumente sa o convingem pe Ema sa mergem la Castelul de Lut Valea Zanelor.
I-am spus doar ca e un castel de basm, care pare o casuta a piticilor din Alba ca Zapada. Si atunci, pentru niste urechi de 8 ani, sa auda in aceeasi propozitie: castel, zane, pitici, basm, Alba ca Zapada…e magic!
Am fost acolo si am intrat intr-o realitate unde nimic nu e ca in viata de zi cu zi. Desi ne uitaseram pe ceva poze inainte, desi stiam cam la ce sa ne asteptam, a fost mult peste ceea ce ne imaginam.
Ce mi-a placut in toata deplasarea asta de #familiehaihui este ca locatia a reusit sa ne cucereasca pe toti trei. Mie mi s-a parut din prima ca patrundem intr-o poveste, Ema se simtea zana si nu stia ce usa sa mai deschida si ce biletel sa-si puna in cutia cu dorinte, iar tatal, evident, a facut ceva analogii cu Herry Potter si Hobbit.
Am primit muuulte intrebari cand ne-am intors, asa ca raspund mai jos, punctual, pentru toti cei interesati:
-
Ce este defapt Castelul de Lut din Valea Zanelor?
Un ansamblu de poveste…sau o investitie originala a unor oameni speciali! Este un castelul de lut si paie, cu acoperis de sindrila, lucrat manual bucacat cu bucata, pereti din cob (paie, argila si nisip), tencuiala de lut si dusumele de lemn. Totul natural. Structura castelului este bazata pe busteni, , toate materialele sunt naturale, inclusiv fatada exterioara pentru care s-a folosit var hidraulic.
-
Este deja functional?
Constructia a durat aproximativ 2 ani si inca nu este finalizata. Cand am mers noi, intr-o sambata de octombrie, inca se lucra. Dar, vestea buna este ca se poate vizita! Intrarea costă 5 lei si puteti intra intr-o camera, dar si in turnul deschis acolo, unde clar o sa va simtiti precum Rapunzel din poveste.
-
Cazare + restaurant.
Inca nu sunt finalizate, dar cat de curand acolo veti gasi pe langa un restaurant panoramic intr-o zona de poveste, ca nu se putea altfel, si o unitate de cazare cu o capacitate de aproximativ 30 de persoane (4 apartamente si 6 case camera duble).
-
Unde este pozitionat Castelul?
In Porumbacu de Sus, la vreo 30 – 40 de kilometri de Sibiu. Foarte simplu de ajuns: dupa ce treceti de Sibiu, venind dinspre vestul tarii, continuati pe drumul E68 ce leaga Sibiul de Fagaras, pana in dreptul localitatii Porumbacu de Jos, unde faceti dreapta spre… Porumbacu de Sus.
-
Ce poti sa faci acolo?
Sa respiri aer curat, sa intri intr-o lume de basm, sa uiti de blocuri, betoane si trafic. Poti sa cumperi turta dulce sau un magnet de la magazinul de suveniruri, poti chiar sa-ti iei si un tricou personalizat. In plus, ciocolata calda su suc de mere intr-un cadru de vis.
Nu mai spun de faptul ca poti sa-ti pui dorinte si sa le lasi in cutiile zanelor. Sa inchizi ochii cateva secunde si sa redevii copil. Sa admiri o priveliste de vis. Sa uiti de tot si de toate! -
Se merita sa bati drumul pana acolo cu toata familia in masina?
DA, in mod clar merita fiecare clipa! Copiii se vor simti ca-n povesti, iar bucuria loc merita orice, nu-i asa?
#familiehaihui #colectionamamintiri
Galeria foto completa aici:
Cititi din seria CALATORI prin TARA NOASTRA #calatoriprintaranoastra :
- Un loc de poveste: Vama Buzaului & Pastel Chalet
- Muzeul Chihlimbarului si Complexul de la Alunis
- 12 destinatii de vacanta in Romania
- Traseu de weekend: Salina Praid si Lacul Rosu
- Inlove with Cluj: Salina Turda & Gradina Botanica
- Am bifat doua pesteri dintr-o lovitura: Polovragi si Pestera Muierilor
- In vizita la Dino Parc Rasnov
- Weekend colorat la Sighisoara
- Excursie la Vulcanii Noroiosi. merita vazuti!