Mărțișoare din fimo – Colecția 2018
Sigur ați auzit de fimo și pariez că ați văzut bijuterii, accesorii sau mărțișoare din fimo!
Eu una, recunosc, am fost fascinată de unele modele făcute din fimo. Apoi am primit niște căni personalizate, despre care am povestit cu încântare, în gura mare. Așă că drumul de la admirație…la încercare, a fost destul de simplu.
Așa că anul 2018 e anul premierei pentru noi, cu mărțișoare din fimo. Curcubee să fie!
Pe scurt, impresii despre curcubeele noastre fimo, pe care Ema abia așteaptă să le dăruiască pe 1 martie:
Recuzita minimă:
-
Materia primă:
7 pachețele de fimo soft, ce se pot cumpăra fie de la magazinele cu produse fel de fel, librării etc., fie pot fi comandate online. O să las cât de curând eu niște linkuri la finalul articolului.
-
Ustensile:
N-am cumpărat nimic, ne-am folosit de ce aveam prin casă.
-
Accesorii:
Am cumpărat ace de broșe de la același magazin, aproximativ 5 lei pentru 10 ace, pe care le-am lipit cu pistolul de silicon (dar cred că se pot lipi și cu lipici normal).
-
Carton colorat:
Carton pe care l-am decupat în dreptunghiuri mici, pe care am prins broșele. Ema a personalizat cu inimioare cartonașele. Și cu bună – dispoziție, normal!
Sfaturi & Ponturi:
- Fimo seamănă foarte bine cu plastelina. Ca să se întindă bine, trebuie frământată cu răbdare, până se înmoaie și este ușor de întins și manevrat.
- Aveți în vedere că atunci când băgați la cuptor produse din fimo, se micșorează un pic.
- Deși indicațiile de pe pachete erau că trebuie ținute la cuptor, la foc mic ( 100 – 110 grade), aprox. 25-30 min., noi am reușit să ardem prima tavă de curcubee 🙁 .
A ieșit fum în casă…și toate ni s-au înegrit și s-au subțiat!
Apoi, seria a doua, am lăsat-o cam 15-20 min., tava cât mai sus, focul MINIM. Ne-a venit inima la loc! - Este foarte spornic fimo!
Nouă, după o tavă arsă și una reușită, ne-a rămas cam jumătate din cantitate nefolosită. Am băgat-o în punguțe cu zip…și o folosim la o altă sesiune creativă!
Cam asta a fost experința noastră. Vedeți poze, vedeți clip…și dacă aveți alte întrebări, aici suntem! Spor și vouă.
De curiozitate, voi cumpărați sau faceți mărțișoare anul ăsta?
Dacă aveți timp, poate vreți să vedeți și:
- Colecția de mărțișoare 2017 – din mărgele termoadezive
- Colecția de mărțișoare 2016 – cu inimi multe
- 3 modele de felicitări handmade pentru luna martie
- Ghirlandă cu buline – DIY
- Activitatea de mărgelit – galerie cu modele din mărgele termoadezive
- 7 modele de felicitări de Crăciun – DIY
- Colecția de mărțișoare 2017 – handmade by Ema – DIY
- 13 idei creative pentru a refolosi cutiile de carton
- 20 de idei geniale pentru a refolosi cutiile de pantofi
Au iesit foarte frumoase, felicitari! Noi am facut acum 3 ani fete zambitoare din fetru, cu ochisori mobili (nas si gura -lipici cu sclipici), iar anul trecut am facut diferite figurine din margelute termo (pianine, floricele, bufnite etc.); baietelul a mers increzator la scoala, fiind mandru de munca depusa, insa, din pacate, a venit acasa usor dezamagit de faptul ca ai lui colegi nu i-au apreciat martisoarele; prin urmare, anul acesta am cumparat (martisoare din lemn, preponderent). Urmeaza, cat de curand, sesiunea de legat ate, capsat pe hartiute colorate si bagat in pungute (nu-i pot lasa pe strumfi fara aceasta distractie). Sincer, ma irita putin faptul ca nu foarte multi parinti isi indruma copiii spre lucrusoare facute de ei; nefacand asta, automat micutii nu pot aprecia astfel de comori. O primavara frumoasa!
Mulțumim, Vio! Vă salutăm cu drag!
Și noi am făcut anul trecut mărțișoare tot din mărgele termorezistente 🙂 și ne-am distrat amândouă. Încercăm pe cât posibil să facem o sărbătoare din zilele astea de început de primăvară și mă bucur să aud că mai sunt și alte familii ca noi.
Cât despre răutățile sau neaprecierea celor din jur…offff, cât mă întristez când aud, fir-ar să fie! Dar de-asta cred că e important să le fim noi cât mai aproape și să-i încurajăm…că altă soluție nu văd.
Spor să aveți și o primăvară frumoasă!!!