Mic dejun pe fuga. Un soi de oua rumenito-prajite
…asta-i unul dintre criteriile dupa care aleg eu ce mai fac la bucatarie: sa se poata face PE FUGA!
Adica reteta sa nu aiba operatiuni complicate si nici foarte multe ingrediente, ca m-a pierdut din start.
Cat despre micul dejun, e clar ca nu trebuie sa dureze mai mult de maxim 5 minute pregatirea in timpul saptamanii. Asa ca e greu sa gasesc ceva pentru a-i impresiona pe cei doi jurati de la mine de-acasa.
Va dati seama ca atunci cand am vazut o poza din asta pe FB, intr-o dimineata, am si testat imediat. Am simtit ca e din cele ce se fac in cateva minute si iti castigi admiratie familiei. 😉
Sunt un soi de oua prajite…dar fara ulei, in tigaia de teflon, pe care doar am uns-o cu un strop de ulei si am incins-o.
Ingrediente:
- 2 oua
- 2 felii de paine
- 2 maini dibace 🙂
In doi timpi si trei miscari am scos miezul din doua felii de paine…si am fost chiar si un strop romantica si am mesterit o forma de inima :), ca sa-mi impresionez publicul. Ouale… sunt mai mult rumenite decat prajite. Dar la gust sunt super, mai ales ca Ema nu este fan oua prajite, asa ca solutia asta a fost perfecta. Eu am ales sa le rumenesc pe ambele parti, c-asa-i cererea la noi acasa.
Iar variatiunile sunt nenumarate. Eu am ras cascaval peste ele…si gata micul dejun in 2 minute! Se pot condimenta, se poate pune si ceva mezel sau branza, fiecare…dupa gust!
In concluzie, daca mai aveti idei de mic dejun sau mese pe fuga…dati-mi un semn, ca eu sunt porninta si vreau sa testez si sa-mi impresionez familia exigenta ;)!