Mesajul întipărit în suflet, de la învățătoarea mea
De curând am făcut ordine, cu Ema, în primele ei caiete de școlăriță!
Am răsfoit împreună, cu nostalgie…pagini cu bastonașe, calcule, primele compuneri. Am regăsit și stickerele cu fețe zâmbitoare pe care i le lipeam, să o încurajez, după care încep să apară mesaje scrise cu majuscule: Bravo! Foarte Bine! Felicitări! Nu ne-am îndurat să aruncăm din ele, sunt caiete cu amintiri de suflet și le păstrăm cu fundă roșie!
Recunosc, momentele astea mi-au deschis parcă poarta timpului, cu amintiri din anii mei de școlăriță, printre cei mai frumoși ani de școală, și asta datorită învățătoarei mele, unul dintre cei mai calzi și blânzi oameni pe care i-am cunoscut vreodată!
Am realizat că timpul șterge multe, dar nu și amintirile întipărite în suflet!
N-o să uit niciodată că pentru mine, timp de 4 ani, contau mai puțin notele pe care le luam, ci erau mult mai valoroase mesajele pe care ni le scria doamna învățătoare în caiete, la finalul fiecărei teme sau lucrări de control.
Mi-amintesc și-acum, după mai bine de 30 de ani, emoția și nerăbdarea cu care deschideam caietul și citeam rândurile scrise la final!
Așa se face că am păstrat în suflet, pe viață, un mesaj scris cu verde, la finalul unei compuneri despre ce meserie vrem să ne-alegem când vom fi mari:
Ancuța, tu poți să faci orice îți vei propune în viață, să nu uiți asta! Important este să pui suflet, așa cum faci cum!
Prieteni, m-a urmărit mesajul ăsta toată viața și am și-acum un nod în gât când mi-amintesc!
Realizez acum, adult fiind, că dascălii au o putere magică, de care trebuie să profite: puterea încurajărilor!
Nu degeaba se spune că încurajările, venite în momentele cheie, pot schimba vieți, pot muta munții și pot aduce o lumină specială în calea celor ce le primesc!
De-asta am iubit-o pe d-na mea învățătoare, d-na Onuț, pentru că mi-a dat cel mai de preț cadou pe care un dascăl îl poate da elevilor: mi-a sădit o sămânță de încredere în mine, pe care o port și astăzi în suflet, împreună cu amintiri calde și multă recunoștință, din acei ani.
Toți copiii au nevoie de dascăli care să le stârnească pasiuni, de oameni care să le sufle în aripi, să-i învețe să gândească. Credeți-mă, scoala nu e doar despre note!
Cu siguranță în timp copiii vor uita ce note au luat la teste, dar nu vor uita niciodată cum i-a făcut să se simtă doamna învățătoare.
Nu vor uita dacă un dascăl i-a încurajat, le-a zâmbit, le-a mulțumit, i-a salutat prietenos sau le-a lăudat soluția! Cred că o încurajare venită din partea unui profesor, la momentul potrivit, valorează mai mult decât orice notă de 10.
Copiii noștri au nevoie să se simtă iubiți și apreciați la școală, iar ăsta e cadoul cel mai valoros pe care orice învățător îl poate dărui copiilor!
Eu am fost un copil norocos, știu! Și cred că orice copil merită să aibă parte de astfel de dascăli, de educație și de o școală unde să meargă cu plăcere.
Tocmai de-asta m-am alăturat cu mare entuziasm celor de la Kaufland România, pentru a da mai departe veștile de bine și a povesti despre campania lor – „Viitorul începe acum” – prin care sprijină modernizarea și tehnologizarea școlilor din România.
Mecanismul e foarte simplu: până pe 30 ianuarie, putem dona punctele acumulate la cumpărături, către școala pe care o susținem, accesând site-ul campaniei.
- Pașii sunt simpli: dacă aveți Kaufland Card, fizic sau digital, e simplu să vă creați cont pe www.viitorulincepeacum.ro și să selectați o școală participantă, înscrisă deja în platfomă, căreia să-i alocați punctele acumulate pe bonurile fiscale.
Școlile participante pot schimba ulterior, punctele adunate, în materiale și echipamente didactice, precum: computere, monitoare, piese de mobilier, seturi de laborator sau articole sportive.
E-atât de simplu să facem bine!
#viitorulincepeacum #kauflandromania #implicareafacediferenta
Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:
➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/
DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:
- Există școală în afara celor 4 pereți
- Concursuri la care mă bucur că participă și Ema
- Când copiii se bucură de succesele colegilor
- Cum a fost la Casa Experiementelor din București
- 3 locuri unde copiii pot învăța prin experimente
- Nu vă lăsați copiii să lupte singuri cu depresia
- Social Media arată doar o jumătate de adevăr
- E bine să le spunem fetelor noastre că sunt frumoase
- Cel mai important lucru pe care ar trebui să-i învățăm pe copiii noștri
- 2 experiemente în 5 minute. Distracție garantată