Plăcintă cu brânză sărată
La noi acasă plăcinta cu brânză sărată este printre deserturile preferate, în orice sezon.
Am povestit în primăvară, la invitația celor de la Raftul Bunicii, ce gătim noi de sărbătorile de Paște, iar plăcinta cu brânză e clar la loc de cinste! Iar acum, în pragul revelionului, iarăși o să-ți facă loc în meniu.
Plăcinta cu brânză sărată se asortează și cu un pahar de vin, dar și cu o șampanie în tandem!
Așa că astăzi vă povestim despre varianta noastră de plăcintă, o rețetă mixată de la cele două bunice ale Emei, o plăcintă megamix Buzău & Tulcea.
Ingrediente pentru foi (pentru 3 bucati):
- 2 ceșcuțe de apă caldă
- 6 linguri de ulei ( cam o ceșcă)
- 15 – 20 grame de drojdie ( ½ pachețel)
- Făină cât cuprinde pentru un aluat ce se va întinde cu sucitorul
Compoziția pentru umplutură:
- 750 gr. brânză sărată ( frământată sau data pe razatoare)
- 750 gr. branza proaspătă nesărată
- 4 – 5 ouă
- Coajă de lămâie rasă sau esență de rom
Aici avem varianta scurtă a rețetei, așa cum am prezentat-o pe Facebook:
Pașii ce trebuie urmați:
- Se face aluatul, care se lasă la dospit, aproximativ 10 – 15 minute.
- În timp ce se lasă la dospit, se pregătește umplutura, folosind ingredientele amintite mai sus.
- Aluatul se împarte în 3 părți egale și se întind trei foi de plăcintă.
- Peste fiecare se pune o treime din compoziție.
- Se rulează fiecare plăcintă/ foaie, în stilul dobrogean.
- Toate cele 3 rulouri se așează într-o tavă de cuptor, de friptură.
- Deasupra se ung plăcintele cu 3 ouă bătute și amestecate cu 2-3 linguri de smântână
- Se coace la foc mediu.
POFTĂ BUNĂ!
Iar dacă vreți să vedeți și detalii și exact pașii făcuți, avem și un clip în varianta extinsă, cu rețeta noastră de plăcintă cu brânză sărată. Sau poate vreți să ne vedeți pe noi în exercițiul funcțiunii!
Dacă aveți timp să citiți:
- Rețetă de tartă cu vișine
- Rețetă de pizza cu ton și veselie
- Rețetă de pâine împletită