Rețetele Icăi: Pâine de casă împletită, cu semințe
Pâinea de casă a fost mereu pe gustul meu, de când mă știu.
Pentru mine, pâinea de casă înseamnă amintiri, bunici, cuptor în curte.
E un soi de madlena lui Proust, ce-mi declanșează amintiri cu gust de copilărie. Așa că atunci când Ica ne face pâine de casă, atunci când o văd pe Ema cu bunica ei frământând împreună…pentru mine înseamnă mai mult decât pot să povestesc aici.
Ica are o rețetă de pâine de casă așa de simplă, că n-are ce să nu-ți reușească. Și mai mereu le face cumva diferit. Ba le schimbă forma, ba le adaugă alte semințe și tot așa.
Astăzi povestesc despre rețeta de pâine de casă împletită, cu semințe.
Asta am rugat-o eu să facem, pentru că vreau să folosesc pâine din asta și pentru gustările Emei de la școală.
Ingrediente, pentru 4 pâinici cum vedeți în clipul nostru:
-
500 ml. apă
-
25 gr. drojdie ( 1 pachețel)
-
Făină cât cuprinde – aprox. 1 kg
-
Semințe. Noi am folosit 5 lingurițe de semințe de in râjnite + 5 lingurițe de semințe de floarea soarelui. Se poate pune și miez de nucă măcinat.
-
Puțin ulei
-
Un praf de sare
Vedeți în clip ce pâine de casă simpatică ne-a ieșit nouă!
Să vă mai spun că am mâncat două aproape pe loc? Atât de bune și de pofticioase au ieșit!
Alte rețete pe Blog in Tandem:
- Rețetă de pizza cu ton și veselie
- Pizza răsucită, pentru începători
- Tartă cu vișine
- Banane aromate, în tandem