Tandem Hai Hui. Oaza de la Ferma de sub Penteleu

Tandem Hai Hui. Oaza de la Ferma de sub Penteleu

Ne doream de ceva vreme o evadare din Bucureşti, dar evadare din aia ca la carte…fără Internet, fără telefon mobil, fără urmă de tehnologie.

Ne doream ieşirea asta pentru noi, părinţii stresaţi de Bucureşti, dar şi pentru Ema, care ne-a tot întrebat cu o inocenţă naturală cum o să supravieţuim fără internet două zile. Atunci ne-am dat seamă ca avem nevoie de ieşirea asta de familie, ca o evadare, dar mai ales ca o provocare prin care să ne demonstrăm singuri că există viaţă şi fără telefoane, computere şi tablete!

FERMA de sub PENTELEU a fost alegerea noastră.
Am căutat un loc retras, ne-am dorit un peisaj verde şi rupt din cărţile cu peisaje de neuitat parcă, visam la o oază de verde unde să ne încărcăm bateriile.

Ce-am găsit aici?…mult mai mult de-atât!
Am plecat la drum cu aşteptări mari, ce ne-au fost depăşite. La vreo 3 ore de mers de Bucureşti, după un drum de ţară prin nişte peisaje de poveste, am ajuns în parcarea pensiunii, unde ne aştepta Ionuţ, de la pensiune, cu roaba pentru bagaje…să traversăm puntea peste râu, să ajungem pe proprietatea pensiunii.

Din momentul ăla s-a activat butonul de relaxare pentru noi şi cel de acţiune pentru Ema.
Habar n-aveam nici unii, nici alţii, câte lucruri se pot face la o fermă.

N-am bănuit cât de frumos se poate îmbina utilul cu plăcutul, cât de natural se pot lega prietenii şi între cei mici, dar şi între adulţi, cât de mult valorează să ne aducem copii să vadă animalele şi viaţa autentică la o fermă, să respire aer curat şi să meargă în drumeţii, să mănânce hrană „curată” şi să fie implicaţi în tot soiul de activităţi pe care n-au ocazia să le facă la oraş.

Pentru noi, părinţii norocoşi care-am avut bunici la ţară, a fost ca o reîntoarcere în timp, într-un loc unde orele parcă se opresc în loc,  în mijlocul unor peisaje desprinse din poveste.
Conceptul pensiunii şi dorinţa proprietarilor, ei înşişi părinţi a doi copii, a fost chiar acesta: un loc unde copiii să experimenteze şi să vadă exact cum e viaţa la o fermă.

Au fost nişte zile pline. Am cunoscut oameni, majoritatea veniţi cu cei mici, unii care au devenit „dependenţi” de locurile astea, alţii veniţi pentru prima oară, ca şi noi, mulţi copii de toate vârstele, gazde ospitaliere şi zâmbitoare, oameni relaxaţi şi care pun preţ pe calitatea vieţii şi vor să le arate copiilor o altă bucăţică de realitate, simplă şi curată. 

Despre pensiune, fermă şi cazare

 

Despre condiţii, numai de bine!
Întreg domeniul, unde se găsesc unităţile de cazare, ferma, locul de joacă, grădina de legume, toate acareturile, tradiţionalul „birt”, restaurantul ( denumit aici ”cârciumă”)…sunt cu toatele pe un teren rupt de lume, unde ajungi după ce traversezi o punte lungă…ce face legătura parcă dintre trecut şi prezent.

M-a uimit de la primul pas atenţia la detalii.
M-am minunat de ordinea din fiecare colț al proprietății, de structura asta care deşi pare atât de tradiţională, funcţionează parcă după ritmul unei ferme nemţeşti. Fiecare om ştie ce are de făcut, fiecare îşi vede de sarcinile lui şi o face cum ştie mai bine.

Cât despre cazare, noi am stat într-o suită, într-un corp de clădiri unde nimic nu se încuie, dar unde te simţi mai în siguranţă decât oriunde altundeva, asta-i clar.

Suita înseamnă mai exact două camere cu mobilier tradiţional, una doar pentru noi şi una cu pat single, pentru Ema, plus o baie.
Totul simplu, cu multe elemente tradiţionale, dar cu un confort ireproşabil. De la podeaua de lemn încălzită, la micile detalii,   la macii pictaţi pe perete, de la patul cu buturugi pe post de noptiere, la copaia pe post de chiuvetă, totul este o împletire între vechi şi nou, tradiţional şi modern, iar fiecare obiect din cameră spune parcă o poveste.

 

ACTIVITĂŢI pentru copii şi adulţi

Ne-a plăcut totul…şi nouă, adulţilor, dar şi Emei. A uitat de telefon, de tabletă, de TV sau internet.

Cum altfel, cand ai atatea de facut in rest?

A adunat flori de pe coastă, am mers împreună să hrănim animalele, am învăţat de la Ionuţ să cosim fân, am fost în drumeţie în pădure, am cules fragi şi flori, ne-am făcut pălării din frunze şi coroniţe de flori, a hrănit animalele, a fost să vadă cum se mulg caprele, a tras cu arcul…şi ştiu sigur că încă mai urmează zile în care numai despre asta o să vorbească.  

În plus, există un loc de joacă pentru copii outdoor, impresionant, dar și indoor, pentru zilele cu ploaie.
Există și ”birtul” pentru părinți, unde poși să stai liniștit și poți pălăvrăgi în tihnă sau chiar să asculți un vinil cu muzică de suflet.

Cât despre noi, am prins şi soare, dar și ploaie, la pensiune și la pădure, dar ne-a bucurat până şi asta. Nimic parcă nu poate să tulbure energia pozitivă a locului şi a oamenilor.

MÂNCAREA

Hrană curată – ăsta este un soi de motto al Fermei.

Încercăm să producem în ferma noastră aproape tot ce avem nevoie pentru noi, pentru oaspeții noștri, pentru sărbători și pentru micul magazinaș din Fermă.

Chiar dacă noi trei suntem departe de a fi gurmanzi, recunosc că în zilele de la Fermă am testat și ne-am minunat de meniul bogat, la mesele de unde nimeni nu se scoală decât sătul.

Ema a mâncat ciorbă de afumătură, mușchi făcut la cuptor, după o rețetă tradițională, am mâncat cu poftă o smântână cum de mult n-am mai gustat, am băut lapte de capră, am testat tot soiul de brânzeturi maturate sau proaspete de la animalele din ogradă, ouă de țară, sarmale și tot soiul de alte mâncăruri despre care nu vreau să mai povestesc, doar vă arăt câteva imagini.

Dacă ne-a plăcut? DA!

Este un concept de relaxare diferit, dar atât de cald și de binevenit pentru oamenii care n-au șansa să meargă la rude, la țară.

Este un loc unde energia pozitivă te cuprinde încă de la primii pași pe puntea spre Fermă, un loc unde poți lega prietenii și poți descoperi natura la fiecare pas, unde copiii sunt antrenați în tot soiul de activități și ateliere, unde părinții își pot retrăi copilăria de la bunici, un loc unde tot timpul e ceva de făcut, de văzut, de admirat…

Dar totul se face în tihnă și cu mult suflet, aici, la Ferma de sub Penteleu!

 

 

Gasiti pe Blog in Tandem si alte destinatii de familie: 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.