Top 5 alimente bio adesea contrafăcute  

Top 5 alimente bio adesea contrafăcute  

Alimente bio, hrană sănătoasă, alegeri eco, produse naturale, ecologice, cosmetice naturiste. Auzim din ce în ce mai des termenii, nu-i așa?

Nu sunt doar vorbe, să știți! Într-o lume normală, alegerea de alimente bio e o soluție sănătoasă, nu doar etichete mincinoase. Deși pare pe zi ce trece mai greu, este totuși posibil să facem pași mici către o viață sănătoasă!

Sunt sigură că suntem mulți cei care încercăm să facem alegeri sănătoase pentru familia noastră. Mai mult chiar, toți ne dorim să oferim un start cât mai echilibrat copiilor noștri. Toți vrem să mâncăm cât mai sănătos, și-atunci încotro s-o luăm?

În primul rând, haideți SĂ FIM ATENȚI la ce consumăm! La ce punem pe masă!

Nu-i așa de greu! Haideți să învățăm să citim etichetele, să vedem exact ce conțin produsele pe care le cumpărăm. Și să nu uităm că în ziua de astăzi există și FALSURI.
Da, da, producători mincinoși! Etichete mincinoase! Produse contrafăcute!

În timp ce noi încercăm să găsim soluții echilibrate, ne lovim de falsuri & minciuni.
Așa că astăzi am aici un top 5 alimente bio ce sunt cel mai des contrafăcute

Am inclus de asemenea și alternative verificate, recomandate de Bioportal, unul din cele mai mari & de încredere site-uri cu produse bio & ecologice neperisabile.

 


  1. CAFEA MĂCINATĂ

Cafeaua măcinată poate conține în amestec orz prăjit și tocat, grâu și soia. Pentru a reduce costurile de producție, companiile pot chiar adăuga lemn de sol.
Cum să ne protejăm? Putem cumpăra cafea boabe și să ne-o râjnim singuri acasă!

Info: Găsiți pe Bioportal  opțiuni de cafea pentru toate gusturile. Știați că există și variante de cafea din cereale integrale? Sau cafea verde?

  1. ULEI de MASLINE

E normal să apară variante contrafăcute, cum altfel, doar vorbim de un produs autentic ce este destul de scump! Așa se face că apar variante vândute ca și ulei de măsline, dar în realitate cumpărăm ulei de porumb, de palmier sau ulei de soia.
Cum să ne protejăm? Puneți puțin ulei într-un pahar și puneți-l în frigider. Uleiul de măsline original formează un sediment.

Info: Putem alege de pe Bioportal, diverse variante, toate verificate: ulei de măsline extra virgin, extras la rece, bio virgin.    

  1. SIROP de RODIE

Detaliile de pe ambalaj spun uneori că în interiorul sticlei este sirop 100% rodii și suc de afine. Cu toate astea, deseori băutura este bine diluată cu suc de mere mai ieftin sau pur și simplu cu apă.
Cum să ne protejăm? Citind cu atenție compoziția și acordând atenție proporției de suc de rodie.

Recomandări:Suc de rodie pur, pe Bioportal, în varianta de suc sau sirop ce se poate amesteca cu apă.

  1. MIERE

Când vine vorba de falsificarea mierei, imaginația pare că nu are limite. De cele mai multe ori este mierea este diluată cu siropuri ce au conținut ridicat de fructoză.
Cum să ne protejăm? Citind instrucțiunile de depozitare. Mierea naturală nu trebuie să fie păstrată în frigider. Bineînțeles, atenție și de unde cumpărăm!

Recomandări: Există diverse opțiuni naturale sau bio, pentru toate gusturile. De la miere de salcâm sau tei, până la variante în combinație sau manuka.

  1. OREZ

Dintre toate falsurile, aceasta ar putea fi una din variantele cele mai periculoase. Orezul fals poate fi fabricat din amidon amestecat cu plastic. Boabele par similare cu orezul original și chiar miros la fel, fiind pulverizate cu aromă.
Cum să ne protejăm? Orezul fals nu se scufunda în apă și arde ca plasticul. Când cumpărați, acordați atenție producătorului și încredere mărcile testate.

Recomandări: am găsit în oferta Bioportal tot soiul de orez, de la variante de orez integral, la cel bio, sălbatic, brun, basmatti, roșu sau risotto.

Nu știu despre voi, dar eu, vegetarian de mai bine de 20 de ani, constant preocupată de alegeri echilibrate la noi acasă, încerc să găsesc soluții.

Pentru mine, criteriile sunt simple când fac cumpărături:

  • Soluții la îndemână. Adică să pot comanda rapid, online și să-mi ajungă rapid acasă.
  • Gamă diversificată. Așa încât să am de unde să aleg.
  • Prețuri corecte.Să nu mă simt furată sau păcălită și nici să nu stau permanent să verific și să compar prețuri.
  • Produse verificate. Să am certitudinea că toate produsele au fost verificate, producătorii sunt de încredere și nu-mi iau țeapă, ca în multe alte ocazii.  

Asta-mi doresc eu pentru mine și pentru familia mea. Și uite așa drumurile mi s-au intersectat cu cei de la Bioportal, care au o ofertă impresionantă, de peste 20.000 de produse, cosmetice & alimente bio sau naturale, de la peste 4.000 de branduri.

În plus, cei 7 ani de activitate ai lor sunt o dovadă clară că oamenii ăștia chiar știu ce fac, ei chiar verifică fiecare furnizor și fiecare etichetă, așa încât stresul de a fi păcăliți dispare, site-ul funcționând precum un prim filtru al calității produselor din ofertă.

Mai mult, de curând Bioportal a deschis un showroom prietenos pe Str. Uranus nr.98.  Nu numai că e o plăcere să intri,  doar pentru a vedea live produsele, dar aici chiar putem să le testăm.
Eu vă spun că am fost acolo cu un grup mai mare de prietene bloggerițe și nu ne venea să mai plecăm, așa că vă recomand cu dragă inimă.
În plus puteți chiar să puneți întrebări consilierilor Bioportal, despre alimentele bio și nu numai, poate și să aflați ce vi se potrivește din gamele lor. Până la urmă, nu-i ușor să alegi din 20.000 de produse, nu?!

Mai departe, e doar o opțiune personală a fiecăruia dintre noi să decidem ce ne dorim. Cât despre alimente bio, alegeri sănătoase, cosmetice naturale, o să vă mai povestesc eu în timp ce-am mai găsit la ei și ce anume am mai târguit!

Până atunci, fiți atenți ce cumpărați și mai ales de unde!

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți, pe teme similare:

 

 

There are 5 comments for this article
  1. Andreea-Carmen Radu at 16:37

    Nu știam de cafea sau de sucul de rodie…de asta zi cși eu că trebuie să fim atenți la ce cumpărăm și de unde…

    • Blog in Tandem at 16:43

      Da….și pentru mine au fost o revelație, din păcate. Nici de orez n-aveam habar, eu sunt mare fan orez. În concluzie…atenție la tot ce mâncăm. Și de unde cumpărăm, exact cum spui și tu!

  2. Ana Rosca at 17:35

    Nu stiam de Bioportal, dar cu siguranta o sa verific cu atentie oferta lor. Recunosc faptul ca am ramas mai mult decat surprinsa in ceea ce priveste informatiile despre orez, mai ales ca si copiii mei sunt mari fani orez.

    • Blog in Tandem at 22:48

      Mie-mi pare foarte bine că i-am cunoscut pe cei de la Bioportal.ro tocmai pentru că ei au o echipă dedicată care se ocupă să verifice avizele/ furnizorii etc. Fac munca aia de cercetare pe care ar trebui să o facem noi, consumatorii speriați de toate țepele și neregulile din jur, dar nu avem nici timp, nici energie și nici nu e normal s-o facem. Te salut voios!

  3. Pingback: Cum să organizezi o petrecere în pijamale pentru copii - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.