Cursuri de engleză la British Council – tot ce trebuie să știm

Cursuri de engleză la British Council – tot ce trebuie să știm

În curând Ema va începe cursuri de engleză la British Council.

Este o mare schimbare pentru ea, dat fiind că până acum a mai făcut cursuri de engleză, dar într-un context total diferit, acasă, cu o profesoară doar pentru ea.

Va fi o schimbare mare, de metode și abordare, asta-i clar. Așa se face ca am pornit într-o documentare tipică unei mame ce-și dorește ce-i mai bun pentru copil, așa cum multe suntem, nu-i așa? După liste, păreri, argumente și contrargumente, câștigător detașat la puncte a ieșit British Council.

Important, pentru părinții care încă nu au ales o școală de engleză, putem merge împreună la Info Day: 

Joi, 7 septembrie, British Council ne invită să aflăm mai multe despre cursurile de engleză pentru copii, în cadrul unei sesiuni de informare. Evenimentul este dedicat părinților ai căror copii au vârste cuprinse între 3 și 17 ani. Înscrierile se fac online.

PAȘII de ÎNSCRIERE

Pașii de înscriere sunt foarte simpli. Ne-am programat online la un test de nivel, am mers în ziua & ora stabilite, iar totul a durat cam 30 de minute.
Ema a dat un mic test scris, urmat de o scurtă conversație cu un profesor de engleză din echipa British Council și gata. După evaluare, am fost îndrumate la bibliotecă, unde ne-am ales grupa și orarul, în funcție de locurile disponibile, pentru nivelul unde a fost ea încadrată.

Ah…cât despre copiii sub 5 ani, ei nu dau test de nivel și intreg procesul se poate rezolva online.
Totul funcționează ceas. Pașii sunt foarte clari, oamenii extrem de organizați, procedurile simple. Aflați mai multe despre încriere la cursuri de engleză la British Council pe site-ul lor

CENTRE BRITISH COUNCIL

În București, British Council desfășoară cursuri de engleză British Council în 4 centre:

  • cel de la sediul principal, din Str. Dorobanților, în Piața Amzei, în Str. Buzești și în Piața Iancului.
  • De asemenea, British Council oferă cursuri la Iași.

STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR

Noi suntem deja cu emoțiile la purtător și așteptăm cu nerăbdare începutul, din 12 septembrie.
Anul academic & orarul pentru cursuri de engleză la British Council se desfășoară pe structura anului școlar românesc, din septembrie 2017 până în iunie 2018.

FRECVENȚA CURSURILOR

Ema va face de două ori pe săptămână, câte o oră și jumătate. Exista și posibilitatea să mergem doar sâmbăta, o singură dată, dar la noi weekendul e clar pentru plecări hai hui!

  •  Cursurile pentru copiii cu vârsta mai mare de 7 ani au o durată de 102 ore. Orele sunt  împărțite astfel: 2 întâlniri/săptămână a câte 1,5 ore sau o întâlnire pe săptămână, de 3 ore, în zilele de sâmbătă.
  • Pentru copiii mai mici de 7 ani, există opțiunea de cursuri de engleză ce se desfășoară în 68 de ore și sunt structurate în 2 întâlniri/săptămână, de câte o oră.

METODE DE PREDARE.
MONITORIZAREA EVOLUȚIEI COPILULUI. BENEFICII

Da, sunt multe întrebări atunci când alegi unde să-ți duci copilul într-un loc nou.
Am fost acolo și m-am documentat, pentru mine și pentru toți cei care-și doresc să învețe engleză la British Council.
Am avut plăcerea să o cunosc pe Monika Zaczek, Academic Manager la British Council, pe care am întrebat-o tot ce aveam pe suflet.

Așa am aflat despre metoda de predare comunicativă. Tot ea mi-a povestit cum este monitorizată evoluția copiilor, prin proiecte. Monica mi-a spus și cum sunt informați părinții constant de evoluția copiilor și despre Săptămâna Părinților, despre platforma Edmodo și resursele disponibile online.
Luați-vă 3 minute și o să aflați informații detaliate din clipul de mai jos. 

SIGURANȚA COPILULUI

Siguranța copiilor este una din prioritățile British Council. La nivel mondial organizația are standarde de protecție a copilului foarte riguroase.
Politica de protecție a copilului începe încă de la înscriere. Tot personalul este periodic instruit despre protecția copilului.
Mai mult, organizația trece în fiecare an printr-un audit intern care verifică dacă politica de protecție a copilului este pusă în practică. Aceasta asigură atât securitate fizică și emoțională a copilului și este aliniată la prevederile Convenției asupra Drepturilor Copilului adoptată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Un alt lucru care m-a liniștit este acela că toți copiii sub 11 ani sunt permanent sub supravegherea unui adult, profesor sau asistenți.
Cât despre părinții care-și lasă copiii acolo, pentru cursuri de engleză și revin să-i ia la final, aceștia primesc carduri de preluare pe care trebuie să le prezinte la final, când își iau copiii. Iar dacă vă hotărâți să stați acolo să-i așteptați pe cei mici așteptați, există zone dedicate, foarte prietenoase.

Pe scurt, cam astea sunt informațiile cheie de care am avut eu nevoie la înscriere.
Despre cum o să fie, cum se va adapta Ema, ce provocări vom avea…o să vă ținem la curent. Iar voi să ne țineți pumnii.

Poate ne vedem joi, 7 septembrie, la Info Day.

Se va povesti acolo despre modul de desfășurare al cursurilor, sălile de clasă, procedura de înscriere și politica British Council de protecție a copilului. În plus, îi vom cunoaște pe profesorii de engleză de la British Council și vom putea afla cum să-i susținem pe cei mici în învățarea limbii engleze!

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.